Що робив в Україні сер Елтон Джон?

У минулому числі «Версії» опублікували коротку інформацію про перебування в Україні сера Елтона Джона. До редакції звернулася наша читачка з Чернівців Олена Паламар із проханням розповісти про візит поважного британця детальніше. «Адже свого часу, з десяток років тому, була інформація, що Елтон Джон хотів усиновити українського хлопчика, – пише читачка. – Щось відомо про подальшу долю цієї дитини?»

«Версії» дещо зясували.

Всесвітньо відомий музикант, громадський діяч і засновник благодійного фонду, спрямованого на боротьбу зі СНІДом, на минулих вихідних на запрошення фонду Олени Франчук «АнтиСНІД» відвідав Київ. У спортивному костюмі «Адідас» 71-літній співак приїхав на столичний арт-завод «Платформа», де відбувалася знаменита барахолка «Кураж Базар».

Це вже не перший його візит до нас із метою профілактики та боротьби зі СНІДом. Уперше сер Елтон побував в Україні на запрошення Фонду 12 років, тож нині періодично навідується до нас у справах Фонду й щоби спілкуватися із ВІЛ-позитивними людьми.

Наприклад, він зустрівся із ВІЛ-позитивною українкою, із якою познайомився приблизно сім років тому. За цей час вона народила трьох дітей, про що й повідомила британському гостеві. На цій зустрічі, окрім Олени й Віктора Пінчуків був присутній і київський мер Володимир Кличко.

На «Кураж Базарі» музикант побачив свої платівки, навіть залишив на одній з них автограф.

Зустріч з Левком

Елтон Джон –зустрічався й з Левком, хлопчиком з Макіївки, якого британець намагався всиновити 2009-го. Тоді Елтон Джон відвідав український притулок, де звернув увагу на 14-місячного ВІЛ-інфікованого хлопчика. Тоді він разом із партнером, девідом Фернішем, збиралися всиновити дитину, але їм відмовили через те, що в нашій країні не визнаються одностатеві шлюби.

Нині Левку Агеєву вже 10 років. Він прийшов до співака разом із батьком. Хлопчик був змушений поїхати з рідної Макіївки через конфлікт на Донбасі. Саме Елтон Джон допоміг 2014-го Левкові та його братові Артемку разом із бабусею переїхати з Донбасу до Львова.

На цьому випадку можна судити, наскільки благодійність сера Елтона справжня, непідробна: він не покинув хлопчика, якого йому не дозволили всиновити, а й далі намагається опікуватися Левком.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *