Головною вулицею – з оркестром! Програма Дня Вуличної Музики – 2019

 

Третьої неділі травня відзначається День Вуличної Музики. На вулиці своїх міст виходять сотні музикантів професіоналів та аматорів, які грають і співають свою музику. Один із наймасштабніших волонтерських проектів світу в Чернівцях відбуватиметься вже  6-тий рік поспіль, 19 травня, і триватиме від 12:00 до 22:00, а нічна частина – від 19:00 до 07:00. До участі у ДВМ-2019  зголосилося майже 500 виконавців, в т.ч. 90 гуртів,  з міста Чернівці та області! Цього року до нас завітають і музиканти  з інших міст України. Урочисте відкриття Дня Вуличної Музики – 12:00, Центральна площа, сходи Ратуші.

Вже традиційно команда Дня Вуличної Музики в Чернівцях свідомо не буде оголошувати весь список заявлених учасників, а також конкретний час та місце виступів музикантів, щоб уникнути великого скупчення людей в одному місці, адже вулиця – це все ж таки не спеціальний концертний майданчик, і щоби виступи стали для глядачів сюрпризом.

У Чернівцях цього року працюватимуть 5 локацій ДВМ : 4 денні сцени +1 нічна.

Сцена «Фолк-Kласична» – сходи Ратуші, 13:00-22:00. Український, румунський, польський фольклор, слов’янський етнос, класична музика.

Сцена «Акустична» – вул.О.Кобилянської,  біля «Панської гуральні», 13:00-22:00.  Акустична музика, реггі, рок, фолк.

Сцена  «Молодіжна» –Театральна площа, 13:00-22:00. Реп, хіп-хоп, вуличні танці.

Сцена «Рок» – вул. О.Кобилянської, біля Целанівського центру, 13:00-22:00. Поп-рок, джаз, фанк, інді, рок.

Нічна сцена – Чернівецький пляж,«Маяк» на Пруті, 19:00-07:00. Електронна музика різних напрямів.

Дізнатися про учасників, які виступатимуть на сценах ДВМ, можна на  facebook.com/smdche

Свято вуличної музики супроводжуватиме Ярмарок хендмейду на  вул. О.Кобилянської О 15:00 у Belle Vue (вул. О. Кобилянської,2) розпочнуться  ChernivtsyTalks. Насправді «Чернівецьки балачки» виллються у 4 дотичні до свята лекції: Сергій Кушнір «Як створюється День вуличної музики», Олександр Сушинський  «Аут-антична імпровізаційна музика», Вікторія Медведко «Клезмерська музика», Артем Жук «Концертний менеджмент» – і завершаться кінопоказом о 18:00.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *