«Вдосконалюй свій талант на загальне благо»

«Якщо кожна людина працюватиме над собою, вдосконалюючись і реалізуючи свої таланти, і працюватиме в напрямку загального блага, все буде набагато простіше і доцільніше. Бо їй не потрібні будуть ні війни, ні нескінченне збагачення» – такої думки  Олександр КРИВИЧ, третьокурсник Київської Національної музичної академії ім. П. Чайковського по класу фортепіано заслуженого діяча мистецтв України Ольги Ліфоренко.

Цими днями Олександр дав концерт для учнів рідного училища мистецтв ім. Сидора Воробкевича. Він виконував твори Сергія Прокоф’єва – за словами С. Ріхтера, це вершина фортепіанного мистецтва. Трохи раніше зустрічалася з  Сашком у Києві під час… Всеукраїнського конкурсу «Мирний космос». Адже Олександр навчався ще й на комп’ютерному факультеті ЧНУ.


Отже, Олександр Кривич про своє навчання, захоплення і просто про життя:
– Атмосфера в академії особлива, не подібна до інших вишів. Зрештою, і музиканти – народ особливий. Я маю з чим порівнювати, бо навчався ще й на комп’ютерному факультеті. Йдеш коридорами консерваторії, а звідусіль звучить музика, кожний зустрічний щось наспівує собі під ніс. Тож і я, звісно, теж. Бо в середині тебе постійно звучать якісь ритми, мелодії, іноді вони тебе настільки переповнюють, що ти просто не можеш не наспівувати, не пританцьовувати, не диригувати тим, що звучить у голові. Це важко зрозуміти людині, далекій від музики. Та коли ти вже хоч раз це відчув, мабуть, починаєш розуміти, що таке ейфорія, від якої вже ніколи не зможеш відійти…
І музикант просто не може все це не втілити у звуки через свій інструмент. Відтак у планах – концерт у Києві у другому півріччі 2016-го…
Серед моїх колег-студентів багато таких, що малюють, пишуть, знімають або ж займаються акторською майстерністю. Але дійсно захоплені музикою віддають їй переважно ввесь свій час. Одне слово, як казав Поль Верлен: «De la musique avant toute chose» – «Музика понад усе».

Повністю інтерв’ю з Олександром Кривичем за посиланням – КОНЦЕРТ ОЛЕКСАНДРА КРИВИЧА В УЧИЛИЩІ МИСТЕЦТВ ІМ. СИДОРА ВОРОБКЕВИЧА.

Тетяна Спориніна,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *