Художник-живописець Богдан Макаренко презентує у Чернівцях благодійну виставку «Вільні»

Центр культури «Вернісаж» у Чернівцях готується 13 вересня 2022 року о 17:00 зустріти чернівчан і гостей міста на відкритті благодійної виставки творів живопису «Вільні» художника з Києва Богдана Макаренка. На цій виставці буде представлено понад ста живописних полотен, написаних художником за останні 15 років в більш ніж ста містах та селах України. 
«Хочу привернути увагу глядачів на велич та неповторність природи нашої країни, архітектурних ландшафтів різних регіонів, зокрема краси буковинського краю».

Народився  Богдан Макаренко 21 жовтня 1991 року в Києві. Навчався у Кримській філії Національної Академії Образотворчого Мистецтва та Архітектури, факультет «станковий живопис», майстерня доцента Л. В. Балкінда. (Кольчугіно, Крим). Отримав диплом «бакалавра» з відзнакою. 2012 – 2014 навчання в магістратурі Національної Академії Образотворчого Мистецтва та Архітектури, факультет «станковий живопис», майстерня професора В. І. Гуріна. З червоним дипломом захистив ступінь «магістра». 2015 – 2018 навчання в асистентурі-стажування Національної Академії Образотворчого Мистецтва та Архітектури, факультет «станковий живопис», керівник професор В. І. Гурін.

Член Національної спілки художників України. Живе і працює в Києві. Після вторгнення у лютому переїхав в Чернівці.

«Виставка благодійна: 70% коштів, вилучених з продажу картин, будуть перераховані на потреби ЗСУ, а також родинам постраждалим внаслідок збройної агресії російської федерації. Виставку присвячую кожному Герою визвольної війни, захисникам та захисницям, які ціною власного життя боронять свободу та Незалежність нашої держави. Разом наближаємо нашу перемогу!!!», – Богдан Макаренко.

Завтра ми побачимо виставку, а сьогодні художник  працював над створенням експозиції. Може і зараз ще працює. Правда вже в комендантську  годину  світло має бути виключено…

Хочу додати, що саме у Чернівцях  у 2011 році відбулася  перша персональна виставка живопису Богдана Макаренка, у 2015 році – персональна виставка Богдана Макаренка і Валерія Козуба.  Тоді я написала: «Ніби прості і очевидні, людяні, емоційні, надмірно працелюбні, надихають своїм прикладом, намірами, іронією, азартом, безпосередністю, твердістю переконань і інших, не менш провокаційних шукачів пригод, визнання і мрійників…» Незалежні та вільні…  І ми з нетерпінням чекаємо завтрашню  виставку  «Вільні». Успіхів!

p.s. 13.09.2022 відкриття виставки київського художника Богдана Макаренка. Віктор Завальнюк, десантник 7 роти 25-ї окремої повітряно-десантної бригади Високомобільних Десантних Військ  дуже хотів побувати на виставці і у 2015 році, але він повертався на фронт. Знайшла відео зустрічі художників Богдана Макаренка і Валерія Козуба з Віктором Завальнюком, бійцем АТО, який у березні 2015 приїхав у Чернівці у відпустку. Ця зустріч відбулася 24 березня 2015року… Художники  тоді йому допомагали… Нехай зараз Бог береже всіх захисників України!💙💛

©Тетяна Спориніна,
фото автора

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *