Опереточний день фестивалю…

Шостий день VIIІ регіонального фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини».

27 жовтня Київський національний академічний театр оперети представив виставу за п’єсою Михайла Старицького «За двома зайцями».

Комедія Михайла Старицького «За двома зайцями» написана у 1883 році. Вона має успішну і славну сценічну історію, популярна і актуальна донині. “За двома зайцями”, напевно, найдотепніша та найулюбленіша українська комедія.
Колоритні мешканці київських вулиць, екстравагантні герої, що співають і запально танцюють, хитрий цирульник Свирид Голохвостий, який постійно радиться із своїм внутрішнім голосом, аби врятуватися від кредиторів має намір женитися на багатій міщанці Проні Сірко, і, водночас, залицяється до бідної дівчини-красуні Галі, дивовижна кумедна мовна лексика жителів Києва – глядачі дружно аплодували, сміялися зі сценок, з персонажів і вигукували:«Браво!»…

У постановці використані лібрето Д.Шевцова та музика В.Ільїна і В.Лукашова. У виставі звучали твори А.Вільєльде, М. Римського-Корсакова, Ф.Шуберта, А.Хачатуряна, А.Шишкіна, Ф.Мендельсона у музичному аранжуванні Д.Морозова. Жива музика оркестру чудово доповнювала переконливу гру акторів, прекрасну вокальну майстерність виконавців і ексцентрику всієї вистави.
Режисер-постановник – Богдан Струтинський, з.д.м. України.

 

28 жовтня Чернівецький академічний обласний музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської представить п’єсу “Шельменко-денщик” за Г. Квіткою-Основ’яненком.

Тетяна Стрільчик, “Версії”,
фото автора і SergiyS

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *