Перемога буковинських видавців

Книга «З української старовини» Дмитра Яворницького, яка вийшла у Чернівецькому видавничому домі «Букрек», визнана найкращою книгою України. Вона отримала гран-прі на VI міжнародній виставці-ярмарку в Києві. Упорядник видання – генерал-майор Петро Житар. В оформленні використані репродукції з картин чернівецького художника Андрія Холоменюка.

– Це давня книга про українських козаків, яка вийшла ще 1900 року в Санкт-Петербурзі староруською та старофранцузькою мовами, – розповіла директор видавничого дому «Букрек» Дарина МАКСИМЕЦЬ. – Її випадково знайшов на горищі у своїх батьків Петро Житар, який пізніше став упорядником видання.

Текст подано мовою оригіналу та в перекладі сучасною українською мовою. Ми хочемо презентувати книжку в інших країнах світу. Уже зроблено польський переклад, який незабаром будемо представляти в Кракові.

Розпочали перекладати на англійську та французьку мови. На цьогорічному конкурсі, в якому взяло участь 50 видавництв, наше наукове видання «Рослини Святого Письма та перспективи створення біблійного саду» посіло друге місце у номінації «З глибини знань». Книжки «Букреку» отримали також медаль Лесі Українки.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *