Поети билися за гроші та оплески

Минулих вихідних у Чернівцях відбувся другий літературний слем

«У тебе ока два, і серця два – між них застрягла моя голова!»

Це – рядки з еротичної поезії одного з фіналістів нещодавньої кривавої (таке вже було освітлення в лаундж-барі «Undergroud») «битви поетів», яке зорганізувала творча група «Тролейбус». Так ще називають химерні поєднання спорту та мистецтва – змагання поетів у артистичному читанні, з оцінками журі та часовим регламентом.

Правила прості: кожен з близько тридцяти молодих поетів, начитуючи у мікрофон свої версифікаційні конструкції, мав вкластися у дві хвилини. Глядачі – оцінити виступ. Хтось – купленим за кілька гривень набором оцінок, решта – безкоштовними оплесками.

Зрештою, лірика перемогла еротику. Ілля Парпауц у фінальному двобої із Іваном Добруцьким зірвав найбільше оплесків глядачів. І поки переможець із рештою учасників минулих слемів тішаться зі своїх поетичних звитяг, організатори готують їм наступне випробування – квітневу «літературну табуретку» просто неба на вул. Кобилянській. Про детальніші подробиці цього заходу можна поки що лише гадати, проте, хтозна, можливо чернівецьким слемерам доведеться начитувати еротичні етюди зніяковілим нареченим?!

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *