Не мовчіть – і вас почують

Таку назву має нова книга політика, еколога, дипломата, доктора медичних наук, професора, буковинця Леонтія Сандуляка. Леонтій Іванович презентував її друзям і колегам в обласній бібліотеці ім. М. Івасюка. На зустріч прийшло чимало побратимів, з якими автор працював як учений, педагог, політик, еколог.

Професор Сандуляк розповів про роботу над книгою, опрацюванням документів. Захопила розповідь про обрання і роботу народним депутатом Верховної ради СРСР останнього скликання, Надзвичайним і Повноважним Послом України в Румунії. Особливу увагу зосередив на створенні Акта Верховної Ради Української РСР про проголошення незалежності України, одним із авторів якого він був. У книзі, до речі, є копія проекту Акта з власноручними підписами Л. Лук’яненка і Л. Сандуляка.

Із цікавими спогадами про події, описані у книзі, спільну працю з її автором виступили журналісти, історики, громадські діячі, зокрема І. Буркут, Я. Кирпушко, В. Селезінка, Є. Халаїм та інші.

Автор цих рядків тривалий час співпрацював з Леонтієм Івановичем, починаючи від перших установчих зборів створення громадської екологічної організації. Логічним продовженням такої співпраці стало підписання мною, як голови Громадської екологічної ради при Державному управлінні охорони навколишнього природного
середовища у Чернівецькій області, клопотання про відзначення Леонтія Сандуляка урядовою нагородою до 20-их роковин проголошення Незалежності України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *