Ілюстрація успіху… До «Короля інструментів» – з Києва

26 лютого у залі  органної  та камерної музики в Чернівцях відбудеться концерт органної музики. Виконавці: Віктор   Білла (орган) і Юлія Білла (сопрано).

У програмі твори: Н.Брунса, І.С. Баха, В.А. Моцарта, Г.- Ф. Генделя, Р. Пурвіса,   В. Гончаренка, А. Дворжака,Ш.Гуно, Л. В’єрна.

Коли вчора побачила афішу про виступ Віктора Білли, то без жодного перебільшення, але я повірила, що мрії іноді і збуваються. Я пригадала 2001 рік, коли в школі ми презентували часопис «Літо тисячоліття, що минуло». Віктор тоді ще вчився в музичній школі ( клас акордеон). В той день на вечорі він читав вірші і грав на фортепіано.

2001 рік. Віктор Білла - другий справа.

А одного разу він зізнався, що мріє стати органістом. Але попереду ще було навчання в училищі Мистецтв, клас старшого викладача-методиста С.М. Козлова. І прагнення стати вірнопідданим Короля музичних інструментів з роками посилювалося.

Зрештою, у 2006 році Віктор Білла  став студентом Київської Національної Музичної Академії України ім. П.І. Чайковського з фаху “орган”, клас заслуженого діяча мистецтв України, професора Г.В. Булибенко. Зараз  Віктор є студентом-магістрантом НМАУ та головним органістом Центральної Церкви Євангельських Християн-Баптистів Києва.
Юлія Білла, дружина Віктора,  навчалась в Чернігівському музичному училищі ім. Л.М. Ревуцького. З 2003 по 2008 була студенткою НМАУ ім. П.І. Чайковського, клас вокалу у заслуженого діяча мистецтв України В.А. Миркотан . Активно виступає як солістка-вокалістка (сопрано) в Києві, Білій Церкві та Чернівцях.
Ми спілкувались з Віктором по телефону, молоді талановиті музикантами погодились на інтерв’ю після концерту в Чернівцях.

До зустрічі в Чернівцях!

Тетяна СПОРИНІНА
Фото з власного архіву і від Віктора Білла.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 коментарів “Ілюстрація успіху… До «Короля інструментів» – з Києва”