Фестиваль вуличних оркестрів

Ще одну «туристичну родзинку» намагаються започаткувати у Чернівцях. Минулої п’ятниці, з трубами, піснями і танцями, вулицями міста пройшлися 60 музикантів п’яти фольклорних колективів, місцевих – з Чернівців та Герци і з Румунії. Були серед них навіть альпійські горністи з Німецького товариства м. Коломия.

Випадкові пішоходи та допитливі мешканці, які визирали з вікон будинків та офісів, здивовано переглядалися і розгублено запитували один одного, чи, бува, не розпочався вже «Петрівський ярмарок»?

Парад стартував від ратуші та попрямував вулицею Ольги Кобилянської до Німецького дому, де невдовзі мало відбутися відкриття Німецького центру культурної співпраці. До речі, духовими інструментами організатори не обмежились – чернівчан ще й розважав запальними народними танцями колектив із с. Думбравєни Сучавського повіту.

Цей захід – то тільки початок зусиль міськради щодо демонстрації мешканцям і гостям міста його культурних надбань та туристичного потенціалу. Зокрема, за словами Тетяни ТАТАРЧУК, координатора проекту «Подієвий туризм на Буковині» та головного спеціаліста відділу міжнародних відносин міської ради, фестиваль вуличних оркестрів має усі шанси стати для Чернівців гарною традицією. І справді – якщо перехожим (а туристам – звісно ж!) подобається – то чому б не влаштовувати таку «музичну ходу» щовихідних і різними вулицями?! Щоправда, задоволення це не з дешевих: зокрема, на перше дійство з міського бюджету витратили 150 тисяч гривень.

Музиканти, одягнені у вишиванки та кожухи, кажуть, що з незвички виконувати румунські та українські народні композиції не зі сцени, а на вулиці, та ще й під час руху – важкувато. Але це все – справа практики, і в них вже непогано виходить.

– Цей фестиваль повинен мати великий успіх, – пророкує Калін БРАТІАНУ, директор повітового центру румунської традиційної культури, – адже він максимально розкриває всю багатогранність мультикультурної Буковини.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *