Замість “Блакитного кита” соцмережами шириться “Червона сова”

В Україні набирає обертів нова суїцидальна гра «Червона сова». Про це на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook повідомив уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба, пише Кореспондент.  

 За його словами, спочатку дітей заманюють у гру: надсилають їм посилання, за яким потрібно перейти (воно нібито видає помилку).   “Але завдяки цим посиланням “куратори” дізнаються орієнтовну адресу, де проживає учасник. А потім, якщо дитина відмовляється виконувати якесь завдання, її шантажують, що знають адресу і приїдуть до неї на “розбірки”, – написав Кулеба.  

 Також уповноважений Порошенка з прав дитини розповів, що одне з основних завдань – постійно бути online, миттєво відповідати на повідомлення кураторів, які вони надсилають 24/7, дивитися психоделічні відео посеред ночі і слухати аудіо з “потойбічного світу”.   Крім цього, Кулеба назвав основні поведінкові ознаки участі дитини в “групах смерті”: відчуженість, втома, постійно хоче спати, сидить у мережі посеред ночі, з’являються порізи на руках.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *