Нововведення для засуджених: відтепер жодних соцмереж та порнофільмів

Міністерство юстиції заборонило засудженим відвідувати соціальні мережі, а також сайти еротичного та порнографічного змісту. Про це йдеться в порядку організації надання засудженим доступу до глобальної мережі Інтернет, затвердженому 19 жовтня, пише Цензор.НЕТ.

Для організації доступу засуджених до Інтернету обладнується інтернет-клас. Засуджені можуть створювати електронну пошту і користуватися нею під контролем адміністрації установи. Адміністрація може знайомитися зі змістом вхідних і вихідних повідомлень. При реєстрації електронних поштових скриньок або доступу до вже наявних засуджені надають адміністратору логін і пароль.

Листування між засудженими та уповноваженим Верховної Ради з прав людини, Європейським судом з прав людини, судами, прокурором, захисником у кримінальному провадженні, перегляду не підлягає.

 Під час користування Інтернетом засудженим забороняється вносити будь-яку інформацію, в тому числі направляти листи, коментарі, знаки і т.д. Також засуджені не мають права відвідувати сайти соціальних мереж, сайти, що пропагують жорстокість, насильство, еротичного або порнографічного змісту, переглядати сайти, які можуть негативно вплинути на психічний стан засудженого, а також відвідувати сайти, які не входять до дозволений перелік. Зокрема, засуджені мають право переглядати офіційні сайти органів державної влади, сайти зареєстрованих ЗМІ, міжнародних організацій, освітні, культурні, спортивні, творчі, довідкові та юридичні сайти, а також сайти політичних, громадських і релігійних організацій.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *