Секта «Отарві» з Котелева: діти врятовані?

За розбещення власних дітей та утримання в неволі жінки затримали цими днями правоохоронці лідера незареєстрованої секти в Котелеві Новоселицького району.

Під час обшуку в оселі затриманого виявлено велику кількість літератури на релігійну тематику. Одна з жінок була прикута ланцюгом до ліжка. Як пізніше виявилося, вона хотіла покинути секту…

Поштовхом до затримання стала вагітність еповнолітньої членкині секти.

Разом з лідером у його господарстві проживали 25 людей: дружина, невістка, зять, дві співмешканки, одна з яких вагітна та 14 дітей – 7 від дружини та 7 від співмешканок.

Лідер називає свою секту невідомим словом «Отарві» та пропагує обмеження в їжі. Але після затримання, за словами Віталія СУХАРЄВА, начальника Новоселицького РВ УМВС, у слідчому ізоляторі він не гребує жодним шматком їжі, якою його там годують.

Нині проводиться цілий комплекс оперативно-слідчих дій. Ведуться бесіди правоохоронців та психологів з потерпілими. Усі діти нині перебувають у лікарні на обстеженні. Чи понесе «головний сектант» відповідальність, поки не відомо, адже встановлюється, чи він осудний.

Нагадаємо, що «Версії» неодноразово писали про померлу від голоду породіллю Каріну, доньку сектанта, а також його померлу після пологів і кровотечі дружину, бо він заборонив жінці переливати кров…

У справі тривають слідчі дії. Немовля загиблої Каріни виховується у дитячому будинку. До речі, перше звертання щодо секти до Новоселицької прокуратури датоване ще 2005 роком. Якби тоді правоохоронці нею зацікавилися, то не було би двох смертей і скалічених дитячих доль.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “Секта «Отарві» з Котелева: діти врятовані?”