Водоканал, «латаючи діри», покращує якість води

На нещодавній прес-конференції Володимир АНДРУЩАК, начальник ДКП «Чернівціводоканал», повідомив про суттєві позитивні зрушення в роботі комунального підприємства.

Зокрема, у червні водоканал, латаючи свою мережу, зменшив втрати води на 320 тисяч гривень.

– Ми провели обстеження водогону з Дністра, на якому виявлено і ліквідовано кілька витоків, – розповів В. Андрущак. – Серед них був витік, через який щодоби втрачалося біля однієї тисячі кубометрів води.
Іншими словами, «в діру» щомісяця витікала 121 тисяча гривень.

За попереднього керівника водоканал не наважувався її залатати, адже довелося б на кілька днів перекрити постачання води в місто водогоном. За нового ж керівництва діру залатали… не зупиняючи воду.

Також водоканал провів інвентаризацію автомийок, саун, ресторанів та інших підприємств, де додатково виявив понад 22 тисячі кубів води на майже 200 тис. грн. Відтепер підприємці сплачуватимуть гроші за спожиту воду до бюджету, а не комусь «на лапу».

На насосних станціях «Митків» і «Шубринець» водогону «Дністер-Чернівці» тривають роботи з реконструкції та модернізації насосно-силового обладнання, що дозволить заощадити на електриці щороку 2,9 млн. гривень.

Зайві кошти водоканалу не завадять: у найближчих планах підприємства – централізоване водопостачання Садгірського району та інші заходи щодо забезпечення чернівчан якісними послугами з водопостачання та водовідведення. За словами пана Володимира, вже невдовзі вода в чернівецьких кранах буде чистішою й її можна буде пити.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *