Україна. Злочини та події 24 січня 2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 528 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 472 ( 41,7 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 45 пограбувань, вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено п’ять обрізів мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 22 гранати, 4,2 кг вибухівки та 1917 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 48 осіб. У них вилучено 31 кг наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 665 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Протягом минулої доби порушено 74 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 29 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 62 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 11 осіб загинули та 72 – травмовані.

У Донецькій області 20 грудня минулого року на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням 28-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 36-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Він напередодні ввечері вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У місті Балті Одеській області після гасіння пожежі в будинку 67-річного пенсіонера було знайдено обгорілий труп господаря. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано чотирьох місцевих жителів (1962-1989 р.н.), всі без постійного місця роботи, які 19 січня в згаданому будинку задушили господаря під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв й, з метою приховування злочину, підпалили будинок.

У Солом’янському районі міста Києва після гасіння пожежі в одній з квартир було знайдено мертвими господаря та місцевих жителів, 1952-1984 р.н., усі безробітні. За висновком судово-медичної експертизи, смерть господаря настала внаслідок ножових поранень, інших – унаслідок отруєння чадним газом. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 32-річного чоловіка загиблої, без постійного місця роботи. Він 23 січня в зазначеній квартирі під час сварки на ґрунті ревнощів вбив ножем господаря й, з метою приховування злочину, підпалив вказане помешкання, внаслідок чого інші потерпілі отруїлися чадним газом.

У Волинській області працівниками міліції затримано 52-річного місцевого жителя, лісничого, який у своєму будинку під час сварки на ґрунті неприязних відносин із зареєстрованої мисливської рушниці мимовільним пострілом поранив у ногу свого 25-річного сина, без постійного місця роботи. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено.

У Київській області 24-річний житель Луганської області, без постійного місця роботи, пострілами з незареєстрованого спецзасобу, призначеного для стрільби гумовими кулями, поранив 23-річного киянина, без постійного місця роботи, та заволодів його автомашиною “Мазда”. Останній вчинив опір й пострілами із власного зареєстрованого спецзасобу, призначеного для стрільби гумовими кулями, також заподіяв тілесні ушкодження нападнику. Після цього нападник на вказаній автомашині втік, однак унаслідок отриманих поранень він через декілька кілометрів знепритомнів, з’їхав у кювет й перекинувся. Обох чоловіків госпіталізовано.

У місті Луганську працівниками міліції затримано 18-річного жителя Луганської області, без постійного місця роботи, який 23 січня викрав автомашину “Опель” у 33-річного місцевого жителя, депутата райради, яку останній залишив на вулиці без нагляду. Зазначений транспортний засіб повернено власнику.

У місті Хмельницькому працівниками міліції затримано 32-річного громадянина Грузії, який 9 грудня минулого року на вулиці з автомашини “Мерседес” 21-річної жительки Хмельницької області, студентки, викрав сумочку, у якій знаходилися 2,3 тис. грн., золоті вироби та мобільний телефон.

У Донецькій області працівниками міліції затримано 35-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено дві гранати Ф-1 та 1,5 тис. набоїв калібру 5,6 мм.

У Шевченківському районі міста Києва працівниками міліції затримано 29-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 50 поштових марок, просочених лізергідом (ЛСД), 15 грамів амфетаміну та 1 кг марихуани.

У місті Донецьку працівниками міліції на вулиці затримано 24-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, у якої вилучено 7,7 грамів героїну.

На Житомирщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб відділення банку, які впродовж 2005-2006 років, використовуючи фіктивні документи, оформили ряд кредитів на загальну суму понад 1,2 млн. грн. й надалі ці кошти привласнили. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.209 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, одержаних злочинним шляхом).

У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох жителів міста Маріуполя Донецької області, які за місцем проживання одного з них влаштували майстерню з виготовлення фальшивих грошей та збували їх на території згаданих областей. У правопорушників вилучено комп’ютерну техніку та 22 фальшиві купюри номіналом 100 гривень. Слідчим відділенням одного з райвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).

На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця Центру професійного розвитку однієї з міських рад, який отримав 1 тис. грн. хабара від місцевої жительки за надання їй фіктивної довідки про зарахування останньої на курси операторів комп’ютерного набору. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.368 та ч.1 ст.366 КК України (одержання хабара та службове підроблення).

На Миколаївщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб кредитної спілки, які впродовж минулого року привласнили понад 2,1 млн. грн. вкладників. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який займався виробництвом та розповсюдженням своєї текстильної продукції під торговою маркою іншої комерційної структури. Внаслідок зазначених дій правопорушника власникові торгової марки завдано збитки на загальну суму 348 тис. гривень. Слідчим управлінням Головного Управління МВС України в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.176 КК України (порушення авторського права і суміжних прав).

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб приватного підприємства, які впродовж минулого року, без відповідних ліцензій, на замовлення однієї з селищних рад виконували підрядні роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха. Внаслідок зазначених дій вказане приватне підприємство незаконно отримало 3 млн. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *