Розбоїв більшає

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко закликає громадян бути пильними й обережними, і не зберігати велику кількість грошей у домівках

Погіршення ситуації на вулицях, спричинене економічною кризою, викликає занепокоєння в МВС. Кількість грабежів та розбоїв, яка протягом останніх років стабільно зменшувалася, нині почала зростати. Збільшення кількості безробітних позначається на криміногенній ситуації. Потреба виплачувати кредит штовхнула на злочинний шлях безробітного чоловіка, який намагався пограбувати столичну автозаправку.

Останнім часом громадяни зняли з рахунків у банках десятки мільярдів гривень. За всіх фінансових негараздів краще таки зберігати гроші за міцними стінами банківських установ, а не у приватних помешканнях. Працівники міліції цього року затримали тисячі грабіжників квартир, з яких понад триста гастролерів – вихідці з Кавказу, – наголосив Юрій Луценко.

Наслідком світової фінансової кризи є і поява численних фінансових пірамід. Йдеться про діяльність кредитних спілок та інші форми залучення коштів громадян, коли вкладникам обіцяються надвисокі відсотки прибутків. Ці структури нині закриваються одна за одною. Одна з таких фінансових пірамід, зафіксована столичною міліцією, обікрала вкладників більш як на 150 млн. доларів США.

ДЗГ та МД МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *