Світ

«Абракадабра» у школах

Учні молодших класів індійських шкіл вивчатимуть чаклунство. Новація спрямована на припинення забобонів і переслідування відьом. За останні 5 років в Індії вбито 750 жінок, яких проголосили відьмами.

Білий з чорною, чорний – з білою…

Хіларі Клінтон змінить Кондолізу Райс на посаді держсекретаря США в уряді Барака Обами. Раніше Хіларі займалася зовнішніми зв’язками та обороною і підтримувала війну в Іраці. Однак нині вона згодна з Обамою: американські війська треба вивести з батьківщини Хусейна.

Секс у повітрі

Двоє росіян влаштували дебош на борту літака, що здійснював рейс «Москва – Ейлат». Добряче хильнувши оковитої, гарячі російські хлопці захотіли сексу. Поки один трощив сидіння, другий примудрився вкусити стюардесу за дупу. Дебошири відсидять за гратами 8 діб і заплатять штраф, після чого їх депортують з Ізраїля.

Назад до паперу?

Збільшення попиту на Інтернет-трафік вичерпає можливості Мережі до 2012 року, пише «PC World» – відомий технічний журнал. За кілька років погіршиться робота відеосервісів і файлообмінників. Нестача ресурсів призведе до відтоку користувачів з деяких сайтів. Щоби запобігти «кінцю Інтернету» провайдери перейдуть на нові адреси.

Державі – половину доходів

Міністерство фінансів Великої Британії розробило нові податкові правила. Нинішня реформа – частина антикризових заходів королівства, яке намагається врятувати економіку за рахунок багатіїв. Ставка податку з доходів громадян, які заробляють від 150 тис. фунтів стерлінгів на рік ($225 тис.) становитиме 45%. Нововведення зачепить майже 400 тис. британців і поповнить бюджет на 2 млрд. фунтів стерлінгів. Раніше 4 млн. багатіїв (!), тобто тих, хто заробляє більше 39 тис. фунтів стерлінгів на рік, платили 40%. Натомість ставку ПДВ зменшили від 17,5 до 15%. Пільгове оподаткування ПДВ триватиме рік і має стимулювати попит на товари і послуги.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *