Резонансні злочини та події в Україні за 3 січня

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2940 заяв про злочини. Вжитими заходами 1210 (41,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійних напади, 27 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 200 г вибухівки та 567 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 46 осіб, у яких вилучено 24,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3318 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 підозрюваних осіб.

Протягом минулої доби порушено 11 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 55 дорожньо-транспортних пригоди з потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 65 – травмовані.

В місті Харцизьк Донецької області у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 74-річного громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 22-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 31 грудня минулого року, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілого, вбив його та викрав 280 гривень.

У селищі Житомирської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 20-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі напередодні Нового року на вулиці під час раптово виниклої сварки вбив молотком 27-річного громадянина.

В місті Кіровоград в квартирі одного громадянина було знайдено мертвою з травмою голови його співмешканку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 34-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він удень в зазначеній квартирі під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій.

У селі Васильківського району Київської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 26-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він у травні минулого року на околиці села під час зґвалтування задушив односельчанку.

У Києві на вулиці затримано 32-річного жителя села Вінницької області, без постійного місця роботи, у якого вилучено 2 г героїну.

На Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб державного підприємства. Вони впродовж минулого року, у порушення вимог Міністерства транспорту та зв’язку України, неодноразово допустили виїзд за кордон перевізників, під час здійснення ними нерегулярних міжнародних пасажирських перевезень, без оформлення обов’язкових дозволів. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 68 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Донеччині за працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб селищної ради. Вони, у порушення вимог Земельного кодексу України, підробили рішення згаданої селищної ради й незаконно передали у власність приватним особам земельні ділянки (загальна площа понад 200 га). Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму близько 900 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *