Продавали наркотики через Telegram і «заробляли» щомісяця по пів мільйона гривень

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури спільно з Головним управлінням Національної поліції в Чернівецькій області, Управлінням СБ України в Чернівецькій області та оперативниками Управління стратегічних розслідувань в  області викрито на незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів і психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України) трьох осіб.

За даними слідства, «ділки» налагодили схему збуту наркотичних засобів і психотропних речовин у Чернівцях та області. Вони «спеціалізувалися» на постачанні в регіон наркотиків і психотропів. Збували «товар» оптом та вроздріб, причому щомісяця заробляли до 500 тис. грн. 

Вказані особи розкладали так звані закладки із амфетаміном, МДМА, іншими наркотичними засобами та психотропними речовинами, після чого відправляли фото схованок покупцям через Телеграм-канал. Кошти за продаж «товару» отримували на електронний гаманець.

У серпні цього року правоохоронці затримали одного з учасників групи під час виїмки зі спеціально підготовленої схованки наркотичних засобів та психотропних речовин. У нього вилучили 15 згортків із вмістом кристалоподібної речовини білого кольору, 28 згортків із вмістом порошкоподібної речовини білого кольору, 1 зіп-пакет із вмістом порошкоподібної речовини білого кольору та 2 зіп-пакети із вмістом речовини рослинного походження.

Затримано і 23-річного організатора та 20-річну співучасницю схеми незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання затриманих і місцях можливого зберігання наркотиків, правоохоронці виявили та вилучили: ЛСД; згортки з амфетаміном; таблетки «Ecstasy»; шишки конопель та кристали МДМА, а також обладнання для фасування «товару»; комп’ютери та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності; банківські картки та чорнові записи, дані про замовників. 

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, усім трьом правопорушникам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають. 

Про це повідомили пресслужба обласної прокуратури та пресслужба СБУ в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *