Виставка «Історична фотографія: Цісар Карл І у Чернівцях»

Виставка відкрилася 12 вересня у Галереї Ратуші. Всі фото, як зазначив
історик Сергій Осадчук, надані Австрійською національною бібліотекою.

6 серпня 1917 року відбувся історичний візит цісаря Карла І до Чернівців. Урочисте вітання монарха проходило біля ратуші на Ринковій площі.
«3 серпня 1917 р. ц.к. і німецькі війська змусили росіян залишити Чернівці і більшу частину Буковини. Над ратушею замайорів чорно-жовтий прапор. 6 серпня відбувся історичний візит цісаря Карла І до Чернівців. Вітальний комітет очолював бурґомістр, протоієрей о. Ґ. Шандру. Побачити цісаря зібрався тоді на Ринковій площі величезний натовп людей, прибулих з усіх куточків краю», – читаємо у Володимира Заполовського («Чернівецький двоголовий орел», часопис «Ї», число 56, 2009).

Обкладинка Wiener Bilder, № 36, від 12 серпня 2017 року. Фото з сайту Австрійської національної бібліотеки - Österreichische Nationalbibliothek.

 

Г. Молоткін і М. Шиклєр, старожили Чернівців, також можуть розказати неабиякі цікаві факти з життя міста в різні історичні періоди.
Н. Шевченко, завідувачка фондами музею історії євреїв Буковини, запропонувала надалі робити такі виставки і з періоду перебування у Чернівцях М. Хрущова, Л. Брежнєва.

Тетяна Спориніна, «Версії».
Фото автора та Дона Леона

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 коментарі “Виставка «Історична фотографія: Цісар Карл І у Чернівцях»”