105-річна чернівчанка

105-річний ювілей цього тижня відсвяткувала чернівчанка Олена Панаща. Разом із чоловіком Іваном вона довгі роки багато й тяжко пропрацювала у колгоспі, пережила голодомор, пізнала жахи двох війн, післявоєнну відбудову… Проте, не зважаючи на скруту та негаразди, змогла виховати п’ятеро дітей, виняньчити вісім онуків.

Уже третій десяток років Олена Тимофіївна живе у Чернівцях на вулиці Південно-Кільцевій з донькою Надією: уважно дивиться серіали і тішиться онуками.

Секрет довголіття, стверджує пані Олена, не лише у генах (її батько теж був довгожителем). Від життєвих негараздів завжди її рятували пісні. Хтозна, якби життя Олени Тимофіївни склалося інакше, замість колгоспних грядок підкорилася б їй естрадна сцена… Адже мала колись дуже гарний голос, знала багато пісень, співала українською, російською, польською мовами.

Ось і на своє 105-ліття життєрадісна бабуся разом з гостями бадьоро підіймала келих шампанського, співала пісні своєї молодості та розчулено посміхалася, притискаючи до себе букетик весняних квітів…

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *