На українських АЗС протягом останньої доби ціни на дефіцитний автогаз зросли ще майже на гривню. Подальший прогноз невтішний – 18 грн за літр

Середня вартість скрапленого газу вже становить 15,32 грн за літр. Мінімальна – 14,3 грн, а максимальна – 16 грн.

Експерти ринку прогнозують, що найближчими вихідними (в багатьох українців їх уже відзавтра буде аж чотири поспіль – через святкування Дня Незалежності) ціна літра автогазу може зрости до 17-18 грн. Про це пише OilNews.

Основним фактором подорожчання автогазу аналітики “Консалтингової групи А-95” називають брак ресурсу. Аналітик “А-95” Артем Куюн вважає, що криза, з якою зіткнулися постачальники газу, виявилася набагато сильнішою, ніж очікувалося.

“Причому справа не стільки в оцінці дефіцитних обсягів, скільки в неможливості цю нестачу закрити: в Україні катастрофічно не вистачає вагонів, а ті, що є, “Укрзалізниця” не в силах ефективно використовувати. Найбільш гостро дефіцит газу на заправках відчувається на Півдні та Заході країни. Газу немає як на одиночних станціях, так і у великих мережах”, – зазначив Куюн.

Ближче до середини вересня ситуація має стабілізуватися, до України доставлять автогаз у необхідній кількості й експерти прогнозують падіння цін.

Нагадаємо, на початку червня повідомлялося, що СБУ викрила більшість імпортерів паливно-мастильних матеріалів і скрапленого газу в масштабних фінансових махінаціях. Про це пише “Економічна правда”. У кримінальному провадженні, в рамках якого СБУ заблокувала рахунки і ресурси багатьох імпортерів зрідженого газу, бере участь 31 юридична особа, в тому числі п’ять імпортерів зрідженого газу і два експедитори.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *