Культ світла й матерії

Нинішнього тижня на понеділковому брифінгу журналісти краю зустрічалися з начальником управління культури Чернівецької облдержадміністрації Іваном Петрусяком. Пріоритетним спрямуванням галузі він назвав розбудову її матеріально-технічної бази.

Розлучення за 300 гривень

Як відомо, 29 липня в управлінні культури та туризму Чернівецької облдержадміністрації відбулося… розлучення. Культуру і туризм роз’єднали мирно й офіційно на управління культури та відділ туризму. За словами начальника культури Івана Петрусяка, бюджету це обійшлося у 300 грн – на виготовлення нових печаток і бланків.

Реанімують український кінотеатр

Кінотеатр ім. Миколайчука продовжує працювати, – повідомив начальник управління культури ОДА Іван Петрусяк. Він зазначив, що його не об’єднають з кінотеатром «Чернівці» та не закриють.

– Кінотеатр ім. Миколайчука працюватиме як окрема установа. У прокат запускатимуть українські фільми за участі Івана Миколайчука та інших метрів українського кінематографу, – наголосив Іван Петрусяк. Крім того, тут демонструватимуть фільми програмного характеру для учнів шкіл. Ціни на квитки передбачаються невисокі, аби його могли відвідувати й соціально незахищені верстви населення.

Мовою цифр

На 1 вересня цього року в області діють 389 клубних установ із 779-ма фахівцями, 407 бібліотек з 666-ма працівниками, 46 мистецьких навчальних закладів, де читають 844 викладачі.

Філармонію ремонтують нові підрядники

До кінця листопада планують завершити ремонт обласної філармонії. Оскільки попередній підрядник не виконав умов угоди, нині вирішуються проблеми зі світлом, звуком, сценічним одягом і стільцями. Ремонтують вхідні двері, сходи, механіку сцени. До речі, тендер на сценічне обладнання виграв чернівецький Машзавод.
Кошти на закінчення ремонту з’явилися лише наприкінці минулого тижня.

Про театр ляльок по-дорослому

Театр для найменьшеньких буковинців має свої дорослі проблеми: його майно перебуває у власності міської влади, а приміщення орендується в обласної. Та й без ремонту він уже далі працювати не може. Тож відповідна комісія міськради впритул зайнялася питанням Театру ляльок. Оскільки коштів у міському бюджеті на ремонт немає, вирішено наступного року звернутися до стабілізаційного фонду по допомогу. Бо без державного плеча лялькарям не обійтися.

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *