Мінфін хоче запустити єдиний казначейський рахунок з липня 2018 року

Єдиний рахунок – це відкритий за власним бажанням платника у казначействі рахунок, через який він зможе платити податки (погасити податковий борг) та ЄСВ.

Єдиний казначейський рахунок має запрацювати з літа наступного року. Це передбачає законопроект, підготовлений Міністерством фінансів, повідомляє «Економічна правда», посилаючись на копію законопроекту.

 Єдиний рахунок – це відкритий за власним бажанням платника у казначействі рахунок, через який він зможе платити податки (погасити податковий борг) та ЄСВ. Єдиний казначейський рахунок не буде використовуватися для сплати податку на додану вартість та акцизу з реалізації пального, оскільки ці податки сплачуються через системи електронного адміністрування (СЕА). Платник зможе перераховувати кошти з єдиного рахунку на рахунки в СЕА. Відкриття єдиного рахунку буде відбуватися так: платник повідомляє ДФС про своє бажання відкрити рахунок, ДФС направляє відповідне повідомлення казначейству, потім інформація про відкриття рахунку та його реквізити відображається в електронному кабінеті платника податків. Платити податки платник також буде через електронний кабінет. Закриття рахунку можливе у двох випадках: за власним бажанням платника або примусово ДФС у разі припинення юридичної особи.

Передбачається, що закон набуде чинності з 1 січня 2018 року, а єдині казначейські рахунки запрацюють не пізніше 1 липня наступного року.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *