Юрист Анна ПРЕСНЯКОВА: Про владу гробових політиків із міністерством соціального геноциду

Позавчора була на прийомі в керівника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області  п. Романіва.  Мала призначений час зустрічі – 14.30, але потрапила до нього лише о 16.30. Народу було багато, всі невдоволені пенсією, та й самим Головним управлінням теж: його очільник, бачте, приймає людей тільки раз на місяць протягом 3-х годин!

Не пишу зараз про свою справу: газета вже розповідала про неї. Кумедно, а може, сумно  виглядає інше. У розмові зі мною Михайло Романів, як людина, визнав, що стосовно моєї пенсії вчинили не вельми правильно й не вельми законно. Але, як посадовець, він, мовляв, нічого не може зробити: такі рішення, бачте, залежать не від нього.

Цікаво, а загалом у цій державі щось від когось залежить? Ось, приміром, нині Верховна Рада розглянула новий Кодекс адміністративного судочинства. Так ось, у ньому наші з вами пенсії й зарплати віднесені до мало значимих справ! Що це означає? А те, що після розгляду вашого позову стосовно пенсії в суді та в апеляції, ходу до Верховного суду вони не матимуть.

А ще від 1 січня 2018 року судовий збір становитиме приблизно 700 гривень. Хто при такій вартості судового захисту зможе його собі дозволити? І це при тому, що 55 стаття  Конституції України гарантує всім громадянам оскарження в суді незаконних рішень дій та бездіяльності органів державної влади та їхніх посадових осіб. А високий судовий збір – це чергова «стіна» від власного народу, зведена свого часу Яценюком.   

А ще ж, крім захисту своїх прав, люди мусять і хліб насущний купувати, аби не вмерти з голоду, та ліки сякі-такі, бодай серцеві та від тиску. Бо ж як не підніметься тиск у пенсіонера, коли тільки за останній місяць буханець хліба подорожчав на 1,20 грн: був 8,40, а став 9,60 гривень!    

І думаю, це тільки початок, бо саме такий сценарій розвитку подій прописаний держбюджетом на 2018 рік, проект якого нардепи прийняли у першому читанні. В ньому прогнозується зростання ВВП на рівні 3% за 7% інфляції. Що це означає? А те, що  зростання цін апріорі випереджатиме розвиток виробництва і послуг. Іншими словами, останні просто скорочуватимуться.

Тож скажіть мені, що це за влада така, яка дбає лише за себе рідну, за свої зарплати і статки, а народ для неї – сміття під ногами? Особисто я називаю її владою гробових політиків, девіз у яких дуже простий: сильних – у раби  (для цього й безвіз дали: нехай працьовиті українці й далі миють дупи немічним європейцям), а старих і хворих – у домовини. Відтак і міністерство соцполітики перейменуємо на міністерство соціального геноциду.

Наші ж можновладці настільки знахабніли, що заявляють, нібито бюджет-2018 є соціально орієнтованим!. А як називати його таким – соціально орієнтованим – коли на кожного українця від ВВП припадає по 2 тисячі доларів на рік?

І для довідки: ВВП зростає в Україні лише тому, що зростають ціни!

Й на закуску:  загальний обсяг державного боргу у національній валюті становить 1,999 трлн грн, що дорівнює 61,5% від ВВП. Та насправді це дуже неточні або просто брехливі  цифри. Дійсність значно страшніша. За відомостями міжнародного рейтингового агентства Fitch, – про це нещодавно повідомлялося у пресі – Україна перебуває у стані стабільного дефолту. Іншими словами, наша країна не здатна відповідати за свої зобов’язання, номіновані як у національній грошовій одиниці,так і у валюті.

Ганна ПРЕСНЯКОВА, юристка-пенсіонерка, якій «осучаснили» пенсію, зменшивши на 55 грн 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *