Як нас обманюють в аптеках

На фармацевтичному ринку України з’являється все більше фальшивих ліків, які непогано продаються за допомоги кричущої реклами, передає znaj.ua. У Мінздоров’ї досі не підрахували, скільки фальсифікату припадає пилом на полицях аптек.

Ми часто зустрічаємося з такими препаратами, як мікстура для схуднення, засоби від застуди, ну і куди ж – без «препаратів від тяжкості в шлунку».

Щоби не стати жертвою обману і розпізнати підробку, запам’ятаймо кілька важливих правил.

Неправильне маркування. Звертайте увагу на список діючих речовин – щось точно пропустять ті, хто «грає нечесно». Заздалегідь дізнайтеся про необхідні компоненти у лікаря.

Таблетки для вагітних. Особлива обережність: некваліфікований персонал аптеки може порадити жінці таке, що під загрозою опиниться здоров’я майбутнього малюка. Не купуйте нічого без консультації з фахівцем, навіть примітивні вітаміни можуть завдати непоправної шкоди, якщо вони не оригінальні.

«Перебиті» терміни дії. Якщо дата виробництва або кінцевого споживання розмита, вказана неточно, або взагалі – тільки іноземною мовою, відкладіть упаковку подалі: це ніщо інше, як результат тіньової діяльності ринку.

Реклама – не запорука якості. Нещодавно ціла низка товарів потрапила в поле зору правоохоронців. Усі вони часто згадувалися на телебаченні, і краще замінити іншими препаратами. Ось повний перелік: «Мезим», «Фестал», «Ефект», «Стрепсілс», «Флюколд», «Дифлюкан», «Кетанов», «Лінекс», «Омез», «Гепабене», «Доларен», «Колдфлю», «Алфлутоп», «Бактисубтил», Зестра», «Лорінден А».

Підозріло низька ціна. Безкоштовний сир – самі знаєте, де. Тому перевірте колір, розмір, смак, запах, упаковку і маркування, перш ніж приймати препарат. Не соромтеся просити у фармацевта дозвільні документи якості. Адже йдеться про ваше здоров’я

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *