Що обіцяв і що зробив наш Президент: між обіцянками й справами нашого Президента – прірва, завалена людськими життями

 

В річницю трагічної події в історії нашої держави – розстрілу Небесної сотні – відбулися численні Віча в різних містах України.

Обурені люди висловлювали невдоволення тим, що на крові загиблих майданівців до влади прийшли особи, які обманули довіру народу, обманули їхні сподівання на краще життя, обманули та спаплюжили ідеї Майдану. І в першу чергу це зробила людина, за яку на виборах проголосувала більша частина України – наш Президент.

Найяскравіша характеристика людини – це порівняння того, що вона обіцяла, з тим, що в підсумку  зробила. Тож я зібрала відео всіх виступів Петра Порошенка з передвиборною агітацією: «Виберіть мене, а я вам забезпечу виконання всіх ваших сподівань!». Порівняти ці обіцянки з нашим фактичним життям наші читачі можуть самотужки.

 

Що ж обіцяв Порошенко перед виборами?

1.Ми забезпечимо армію – це буде першим пріоритетом. Солдат, який воює, буде отримувати 1000 гривень на день. Його життя та здоров’я буде застраховане на мільйон гривень. Це буде від 26 травня 2014 року. Тобто на другий день після виборів.

Не знаю, сміятися чи плакати з цього? Десятки тисяч загиблих. Сотні тисяч поранених. Їхні життя та здоров’я застраховані на мільйон? І наші воїни на передовій отримують 1000 грн на день?

 2.Антитерористична операція не може і не буде тривати два-три місяці. Вона повинна і буде тривати  години.

Перелякані громадяни відстоювали на виборчих дільницях величезні черги, аби проголосувати за нового Гаранта, тим самим – за кінець війни. Нині ж «маємо те, що маємо» – 4 роки війни.

3.Житомир буде столицею української космонавтики. Будуть повернуті найкращі технології та найкращий рівень космічної науки.

Ну, і де ця передова космонавтика? Навіть наш Перший космонавт Леонід Каденюк так і пішов із життя незатребуваним.

4.Справа честі притягнути до відповідальності не лише виконавців-снайперів, які здійснювали розстріл Майдану, але й командирів та замовників цих вбивств.

Однак і досі жодна особа, яка розстрілювала майданівців, не кажучи про керівників та замовників, до відповідальності не притягнута.

  1. Буде проведена судова реформа. Буде реформована  правоохоронна система: міліція, СБУ, прокуратура. Тим самим будуть створені передумови успішності всіх перетворень, в тому числі – економіки. Тільки незалежний суд може забезпечити захист прав і свобод і недоторканість власності, що важливо для притоку в країну інвестицій.

Тобто обіцяли новий Сінгапур. А що ми бачимо насправді? Дорогі іномарки на парковках, численні маєтки та земельні ділянки, нахабні фізіономії й цілковита відсутність відповідальності та законності. 

  1. Якщо мене оберуть президентом України, я буду грати чесно, продам концерн «Рошен». На посту президента я хочу і буду піклуватись виключно благоустроєм України.

 Які солодкі шоколадні казочки!

  1. Я забезпечу повне перезавантаження влади, докладу всіх зусиль в рамках конституційних повноважень, щоби до кінця 2014 року відбулися дострокові парламентські вибори виключно на пропорційній основі за відкритими списками.

 Однак виборче законодавство так і не було змінене. Вибори пройшли по старих схемах. І навряд чи Президент перезавантажить виборче законодавство до виборів 2019.

  1. Кількість податків буде скорочено, ставки зменшені, офшори перекриті. Ще на достатній термін буде збережена система спрощеного оподаткування для малого та середнього бізнесу.

Фактично ж ввели нові податки, а наявні були збільшені. Офшори зросли й набули величезних масштабів. І найбільші статки в офшорах належать саме нашому Гарантові. Натомість у малому бізнесі страховий внесок сплачують усі, навіть якщо підприємець не здійснює діяльності, тож відповідно  відсутні і доходи.

  1. Буде створене громадське телебачення

Досі всі телеканали належать олігархам. А те, що нині відбувається із державним телебаченням, поки що ні про що не свідчить, – принаймні, ні про що добре.

10.Курс долара не буде вищим за 10 гривень.

Тут і казати нічого. Але й бути байдужими теж не повинні. До курсу долара прив’язані всі ціни, особливо на ліки, будівельні матеріали, бензин тощо.

  1. Ми будемо будувати нову економіку, використовуючи позитивні досягнення країн Балтії, Польщі, Словаччини, Словенії, Чехії, Грузії.

 І що зробили?  Для показухи запросили зарубіжних реформаторів, серед них Саакашвілі, замилили очі Заходу, а далі тихенько всіх «сплавили» назад. Останнього реформатора кілька днів тому за волосся викидали з території України. Хіба що Супрун тримають, яка добиває нашу охорону здоров’я.

  1. Я за збільшення зарплат, пенсій і стипендій. За збереження та примноження всіх соціальних виплат, передбачених чинним законодавством, «дітям війни», афганцям, чорнобильцям, інвалідам, одиноким мамам, сиротам. Я за потужні грошові вливання в освіту. За доступність кваліфікованої медичної допомоги для всіх громадян.

Без коментарів – і так все зрозуміло

  1. Антимонопольний комітет повинен стати ключовим економічним регулятором. Це стосується й вартості послуг в житлово-комунальній сфері, де орудує  страшенна монополія.

Однак ціни в ЖКГ за чотири роки зросли більше ніж утричі, а регулятор вартості тарифів – НКРЕКП – зробили ручним.

  1. В Україні повинні восторжествувати принципи правової держави й справедливості, гарантіїдотримання основних прав людини, обмеження втручання держави в приватне та суспільне життя.

Що тут скажеш? Справедливість у нашій державі нижче плінтуса. Українці, думайте та аналізуйте, робіть висновки!

Тамара БОРОВИК, голова правозахисної ГО «На грані», волонтерка

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *