Буковина лише переступила поріг захворювання на грип: протигрипозних вакцин в аптеках немає, а карантин у школах завершується 

 

На 11% перевищено епідпоріг по грипу протягом останнього тижня в області, за винятком Новоселицького, Глибоцького, Герцаївського районів і міста Чернівці. Про це повідомила    у понеділок на апаратній нараді в ОДА в.о. начальника ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Наталія ГОПКО. Вперше цього сезону у краї підтвердили циркуляцію вірусу грипу B та парагрипу. Очікується й штам грипу А.

Нині в області, за даними санітарної служби, захворіли 71442 особи, з них 72% – діти. Від початку епідсезону госпіталізували 2101-го буковинця.

Як з’ясувалося під час наради, вакцин в аптеках немає. Наталя Гопко пояснила, що  аптеки їх просто не замовляють, бо зимовий сезон завершується і вони вже не будуть затребувані. До слова, одна доза вакцини вартує  180-210 грн і вище.

На це дуже аргументовано відреагував Олександр ФИЩУК, голова Чернівецької облдержадміністрації, зауваживши, що значна кількість аптек орендує площу чи не на кожному поверсі кожної лікарні обласного центру, а про таке розташування будь-яка аптека може тільки мріяти. Тож потрібно лише мати бажання змінити ситуацію на краще і чітко поставити завдання перед бізнесом.      

«Мешканці області повинні бути повною мірою забезпечені вакцинами. І найперше треба   вакцинувати перевізників, підприємців, працівників торгівлі, які належать до групи професійного ризику», – підкреслив посадовець. До слова, нормально щеплені лише медики краю.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *