Буцегарня й СІЗО тепер в Інтернеті

«Клієнти» установ виконання покарань Чернівецької області мають доступ до глобальної комп’ютерної мережі. Хоча далеко не в кожного засудженого вдома є комп’ютер.    

 

Як повідомила прес-служба відділу Державної пенітенціарної служби України в Чернівецькій області, нові вимоги до утримання в місцях обмеження свободи продиктовані адаптацією до європейських стандартів.

– Усі, хто перебуває в наших установах, мають змогу користуватися Інтернетом, – сказав начальник відділу ДПтС України в Чернівецькій області полковник внутрішньої служби Микола ОНОФРЕЙЧУК. – Але засуджені не мають доступу до електронної пошти, соціальних мереж і сайтів, які пропагують жорстокість. Натомість вони можуть вільно користуватися державними сайтами та сайтами, що висвітлюють події в Україні, а також вивчати актуальну нормативно-правову базу, яка стосується порядку відбування покарання, застосування пільг і заохочувальних норм, – наголосив полковник.

Щоправда, комп’ютери стоять у відведеному місці і «спілкування» з ними відбувається під наглядом працівників пеніценціарної служби. Хоча, приміром, у шведських тюрмах комп’ютер є у кожній камері, що на власні очі бачила авторка цих рядків, коли перебувала 2000 року на журналістському тренінгу в Ґетеборзі (Швеція).

Людмила ЛЕБЕДИНСЬКА, «Версії»       

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *