ДЕРЖАУДИТСЛУЖБА: З ФІНАНСОВОЮ ДИСЦИПЛІНОЮ В ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ВСЕ ГАРАЗД

Таким є висновок управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області після завершення ревізії щодо формування та використання коштів Чернівецькою  облдержадміністрацією від надходжень, що мають цільове призначення за період від 1 серпня 2015 року по 30 червня 2018 року, зокрема коштів так званого «митного експерименту».

Перевірка була ініційована  зверненням депутата обласної ради, начальника Чернівецької митниці ДФС Миколи Салагора. В акті ревізії від 16.07.18 (№08-39/18) вказується, зокрема, що порушення не встановлені по жодній перевіреній позиції.

Натомість завдяки використанню банківського депозиту (читай – відсотків), протягом 2016-2017 років та І півріччя 2018 року до загального фонду обласного бюджету за розміщення тимчасово вільних коштів надійшло в загальній сумі майже 61 млн грн., з яких у 2016 році – понад 23 млн. грн., 2017-го – понад 31 млн. грн. і протягом І півріччя 2018 року 6,3 млн. грн.

Висновки ревізії, зазначається в акті, підтверджують попередню позицію обласної державної адміністрації щодо ефективного та цільового управління бюджетними коштами, що дало змогу вирішити низку нагальних проблем. Зокрема придбано найнеобхідніше медичне обладнання для обласного діагностичного центру, лікарні швидкої медичної допомоги і обласної клінічної лікарні  на 9,3 млн. грн, здійснено перезарядку гамматерапевтичного апарату в онкодиспансері за 6,3 млн. грн, відремонтовано приміщення Госпіталю інвалідів війни, обласних психіатричної та дитячої лікарень із застосуванням енергозберігаючих технологій на суму 3,6 млн. грн., забезпечено співфінансування придбання ангіографічного обладнання обласним кардіологічним диспансером на 11,4 млн. грн., збільшено обсяг коштів на лікування хворих методом гемодіалізу на 4,5 млн. грн., придбано апарат для дуплексного сканування транскраніальних судин та магістральних судин кінцівок для обласного діагностичного центру на 2 млн. грн., проведено капітальні ремонти в медичних закладах на суму 2,1 млн. грн., придбано медикаменти, хімреактиви, продукти харчування та здійснено інші заходи в медичній галузі на суму 10,9 млн. грн.

Обласна державна адміністрація ефективно і раціонально використовує кошти на потреби буковинців, не зважаючи на спроби окремих громадян розхитати ситуацію в нашому краї.

Прес-служба ОДА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *