Плацкарти у поїздах скасують. Міністр Омелян не вміщається на тамтешніх полицях.

Міністерство інфраструктури України має намір протягом п’яти років скасувати використання на “Укрзалізниці” (УЗ) плацкартних вагонів. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян. 

“Ми хочемо, щоб плацкарти в Україні зникли. Ми вважаємо, що це можна зробити, особливо переходячи на формат денних потягів. Ми постараємося це зробити протягом п’яти років”, – заявив Омелян в ефірі каналу 1 + 1.

При цьому міністр зазначив, що, подорожуючи по Україні, він користується плацкартними вагонами, незважаючи на те, що це незручно.

“Коли я подорожую Україною, то я користуюся тільки плацкартом. Це складно для мене через мій  зріст, так як я не поміщаються в ці полки. І це проблема для людей, тому що вони наштовхуються на мої ноги”, – сказав міністр.

Нагадаємо, в 2017 році Омелян вперше звітував про те, як з’їздив у плацкарті. Тоді міністр інфраструктури вирішив протестувати оновлені після ремонту вагони класу “плацкарт”, щоб подивитися на умови для перевезення пасажирів. Ремонт одного такого вагона обійшовся в 8,5 мільйонів гривень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *