За співпраці пенсійної служби з органами влади та контрольними органами за півроку легалізовано понад 2,4 тисячі працівників

Для захисту прав застрахованих осіб і збільшення надходжень до бюджету Пенсійного фонду ГУ ПФУ в Чернівецькій області серед іншого активно займається легалізацією зайнятості та заробітної плати. За результатами моніторингу й аналізу відомостей з Держреєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, пенсійна служба області від початку року поінформувала органи влади й місцевого самоврядування про 1984 роботодавці, у звітності яких наявні ознаки мінімізації оплати праці найманих працівників і зайнятості. Управління Держпраці у Чернівецькій області поінформоване про 2467 порушників трудового законодавства, соціальним партнерам надані відомості щодо 1662 недобросовісних роботодавців. Головне управління ДФС у Чернівецькій області поінформване щодо 2035 роботодавців.

Як наслідок такої співпраці, за І півріччя 2018 року мобілізовано власних доходів до бюджету Пенсійного фонду України на 32,5% більше, ніж за відповідний період 2017 року; середньомісячна заробітна плата застрахованих осіб зросла порівняно з відповідним періодом 2017 року на 28,2%; від початку нинішнього року легалізовано працю понад 2,4 тис. найманих працівників та фізичних осіб-підприємців, а додаткові надходження до бюджету Пенсійного фонду склали понад 1,7 млн грн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *