Що подорожчає в Україні від 1 липня

Підвищення пенсій в Україні заплановане аж на жовтень, зарплати зростуть від січня наступного року. А от ціни на комуналку та багато на що інше скакнуть уже в липні.
Нацкомісія з держрегулювання енергетики та компослуг прийняла рішення про збільшення оптово-ринкової ціни на електроенергію від 1 липня на 1,8% – до 1365,72 грн за МВт/год. Про це йдеться у постанові держрегулятора від 23 березня.
Водночас від цієї ж дати Нафтогаз України має зменшити мінімальні ціни для промислових споживачів на 3% порівняно з червнем – до 7208 грн за тисячу кубів і максимальні на 2,9% – до 8008 грн за тис. кубів, з урахуванням ПДВ і тарифів на транспортування магістральними й розподільчими трубопроводами.
У липні подорожчають і харчі. Не всі, правда, лише так звані соціальні. Бо уряд вирішив скасувати держрегулювання на цю групу, зокрема на борошно, хліб, варену ковбасу, крупи, яйця, олію, молоко. Уперше регулювання цін призупинили ще торік, але на початку 2017-го мали його поновити. Та у Кабміні вирішили, що припинення держрегулювання на вартість харчів не вплинуло (???), тому чиновники вирішили скасувати регулювання цін. Нагадаємо, за дії держрегулювання торгівля не мала права ставити націнку на соціально значимі продукти вищу за 15%. Тепер ціни залежатимуть від ситуації на ринку. І хто ж не скористається шансом на закрутку?
epravda.com.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *