Психологиня показала малюнок 11-річного хлопчика, зґвалтованого окупантами: він щойно заговорив

 

Серед сотень жителів Київщини, які стали жертвами сексуального насилля з боку російських нелюдів, є діти. Один із постраждалих маленьких українців – 11-річний хлопчик, якого рашисти ґвалтували на очах у матері, – після пережитого насилля втратив мову.

Однак зараз дитина поволі повертається до життя. Про перші маленькі зрушення, що дають надію, з дозволу мами хлопчика розповіла психолог, яка з ним працює.

Олександра Квітко на своїй сторінці у Facebook показала два малюнки хлопчика – саме за допомогою них дитина спілкувалася з оточуючим світом після пережитого.

Перший малюнок зроблений після звільнення Київщини від російських окупантів, коли вона лише почала працювати з травмованою дитиною. Тоді хлопчик використовував лише чорний колір.

Первый рисунок мальчика, которого изнасиловали оккупанты / фото facebook.com/aleksandra.kvitko

Другий малюнок, який психолог отримала від свого маленького пацієнта за кілька тижнів – уже з використанням зеленого кольору. На ньому зелен7им кольором написане ім’я «Саша». Це не ім’я постраждалої дитини.

Новый рисунок ребенка / фото facebook.com/aleksandra.kvitko

«Сижу й обливаюсь слізьми. Ну просто зупинитись не можу… І мама його плаче, тому що він нарешті почав говорити окремі слова. Я все ж дуже люблю свою работу… Хоча зараз вона дуже болісна…»- написала Квитко.

P.S. Раніше  УНІАН вже повідомляв, що  принаймні 400 українських дітей і дорослих зґвалтували російські окупанти. Серед жертв досі не має жодної людини, яка захотіла б дати покази правоохоронним органам.

Джерело: obozrevatel, УНІАН, ФБ

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *