«Політрейтинги і збереження держави – речі не завжди сумісні»

На цьому наголосив Максим БУРБАК, голова фракції «Народного фронту» в парламенті, під час зустрічі з головними редакторами обласних ЗМІ Буковини, яка відбулася на початку тижня. На ній обговорювалися останні події в державі та Верховній Раді.

burbak_08da6

Нардеп, зокрема, зауважив, що «є політики і політикани, а є державотворці. Ефект від діяльності останніх можна буде побачити лише в майбутньому». На його думку, історія розставить усі крапки над «і»,  давши оцінку діям нинішнього уряду, який нардеп розглядає як уряд державотворців. І саме тому цей уряд бере на себе сміливість приймати непопулярні рішення. Натомість охочі пересісти до владних крісел «вже розпочали конкурс популістських гасел». Народу кажуть те, що він хоче чути, тому нічого доброго ці вибори не обіцяють. «Їхні результати будуть іще гіршими і строкатішими за попередні, – пророкує Максим Бурбак. – Але, слава Богу, – додає він,  – що їхній результат буде чинним тільки протягом двох років». А от стосовно виборів до місцевих рад 2017 року нардеп значно оптимістичніший. Адже діятиме вже закон про  фінансування партій. Тож їх утримуватимуть не олігархи і партійне керівництво стане значно незалежнішим.

Сьогодні ж, на глибоке переконання нардепа від Буковини, «треба запускати процес децентралізації влади». Оскільки «в Києві істеблішмент не хоче віддавати гроші на низи, виникає спротив». Але, якщо ми хочемо жити у цивілізованій державі, а не у світі місцевих князьків, яким є сьогодні сільські голови та мери, мусимо реформуватися.

Вл. інф.       

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *