Олександр ФИЩУК: Надання медичної допомоги населенню має бути доступним і швидким

Слід створити чітку координацію дій між місцевою владою, медичною спільнотою та мешканцями краю

На цьому наголосив голова Чернівецької облдержадміністрації під час наради з питань реформи децентралізації із головами районних держадміністрацій та керівниками об’єднаних територіальних громад області, на якій значна увага була приділена медичному реформуванню. Тим паче, що в Україні вже створена нова законодавча база, яка дозволяє реформувати мережу первинної медичної допомоги, отже модернізувати медичну інфраструктуру.

– Відповідним моїм розпорядженням ще в січні була створена медична рада реформ і саме вона формувала мережу закладів первинної медичної допомоги (ПМД), – сказав очільник виконавчої влади. – Тепер необхідно їх реорганізувати у комунальні некомерційні підприємства. І добре, що  більшість закладів охорони здоров’я вже розпочали цей процес. На часі створення амбулаторій групової практики та монопрактики, центрів  первинної медико-санітарної допомоги та пунктів здоров’я – ФАПів.

Голова ОДА виголосив також вимогу активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, щоби люди володіли інформацією і про реформу, і про медичних працівників, адже від 1 квітня їм робити вибір для підписання так званої декларації між лікарем і пацієнтом.

До слова, вже тільки після підписання декларацій буде чітко окреслена мережа закладів охорони здоров’я області.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *