Офіційно: Буковина – переселенцям

Вимушеними переселенцями у місцях масового перебування опікується обласна військова адміністрація. На сьогоднішній день, 11 квітня, на Буковині вже поселено понад 76 тисяч осіб, з яких 24 723 – це діти.  За словами Вікторії Гатрич, директорки Департаменту комунікацій Чернівецької обласної військової адміністрації,  у наших гостей усього вдосталь. Їх годують, підвозять їм продукти. А час від часу на вулицях на машинах від ОВА роздають ще й продуктові пакети – як переселенцям, так і чернівчанам. Продукти для пересувних пунктів швидкої видачі продуктових наборів беруть у головному гуманітарному хабі Чернівців «Олімпія».

– Гуманітарний штаб Буковини працює 24/7, – розповіла головна  комунікаторка ОВА. –  Вночі пакують продуктові гуманітарні пакети з розрахунку на потреби однієї сім’ї і вже зранку відправлять у регіони України, де люди опинилися в катастрофічних умовах, спричинених російським військовим вторгненням, і стали жертвами нищівної війни з боку росії,

Сотні продуктових наборів, запакованих у Чернівцях, рятували і рятують від голоду стареньких, покинутих та заблокованих у Харківській області, зокрема, у Малоданилівській громаді, на Миколаївщині тощо.

Волонтери працюють цілодобово:  сортують, пакують та готують до відправки гуманітарну допомогу.

 

 Чернівчанам і переселенцям безкоштовно роздають продукти на вулицях міста за такими адресами:

▪Проспект Незалежності (зупинка «Мікрорайон»)

▪Гравітон (Алея Небайдужості)

▪Ентузіастів, 4 (кінцева зупинка маршрутки №5)

▪Мікрорайон Калічанка (вул. Білоруська, громадський простір)

▪Садгора (вул. Ярослава Мудрого, «Еней»)

 

Одяг та взуття, як відомо, а ще дитячі візочки роздають у спортивному комплексі на вулиці Небесної Сотні, 6. Пункт працює щодня з 10:00 до 18:00.

Пункти з їжею та молочними продуктами діють на Соборній площі та поблизу будинку побуту на перехресті проспекту Незалежності та вулиці Небесної Сотні. Вони працюють щодня з 9:00 до 18:00, або ж доти, доки продукти не закінчаться. Про це свого часу повідомляв перший заступник голови обласної військової адміністрації Богдан Ковалюк на сторінці адміністрації у Facebook.

 

«Версії» вже розповідали про діяльність волонтерів з  благодійної організації «Карітас Чернівці», а також про масову допомогу чернівецьких підприємств, офісів та просто пересічних чернівчан людям, які прибули з районів бойових дій.

 

 

                         

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *