Закордонні волонтерські організації у Чернівцях

«Сумка Самаритянина» (Samaritan’s Purse) – міжнародна неурядова некомерційна гуманітарна організація євангельских християн, яка працює у понад сотні країн світу та має штаб-квартиру в США – розгорнула  у Чернівцях польовий шпиталь. Там можуть отримати допомогу всі охочі, як буковинці, так і вимушені переселенці.

Про роботу шпиталю розповіла його керівниця Кейт Аллен (Kate Allen), яка працює в ньому від 2015 року. До слова, місія побувала вже у 15 гарячих точках планети.

За словами Кейт, люди приходять до шпиталю щодня з 8:00 до 18:00. За день тут приймають до 150 людей, пропускна здатність  госпіталю ще не вичерпана, бо становить дві сотні осіб. Намети розгорнуті поблизу університетського студмістечка.

У госпіталі працюють 4 лікаря, серед яких терапевти і лор, 5 медсестер, один фармацевт. Медики із США, Мексики та  Канади. Вони обстежують, беруть аналізи та видають необхідні ліки. Усе це безоплатно, й американські медикаменти в тому числі. Це стосується і рецептурних ліків. Зі спеціалістами працює перекладач, каже Кейт Аллен.

Вона також наголосила, що вони є комплексною амбулаторною клінікою, тож надають  будь-які медичні послуги. Наразі, коли не можуть допомогти на місці, то співпрацюють з міськими клініками.

Найчастіше до госпіталю звертаються люди з респіраторними та серцево-судинними хворобами, а також діти та вагітні. Шпиталь має обладнання для обстеження розвитку плоду та прослуховування серцебиття дитини.

 

Волонтери з іспанської благодійної організації звели гуманітарну базу для переселенців у центрі Чернівців на Соборній площі. Там можна безкоштовно поїсти, переночувати, отримати одяг та іншу допомогу.

Чи не найголовніше – щодня у цьому центрі представники іспанської благодійної організації роздають близько тисячі гарячих обідів. Також тут є сніданки та вечері.

А ще тут діє намет для дитячих розваг, куди з великою охотою прямують і хлопчики, і дівчатка різного віку. Крім того, волонтери не полишають думку облаштувати поруч  ще й тимчасове житло.

 

«Версії»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *