Нова вулиця Леоніда Каденюка у Чернівцях веде до аеропорту…

31 січня 2023 року минає п’ять років, як  пішов з життя перший космонавт України Леонід Костянтинович Каденюк. А 28 січня 2023 року першому космонавту України, Герою України Леоніду Костянтиновичу Каденюку виповнилося б 72 роки. 27 грудня 2022 року на сесії Чернівецької міської ради прийнято рішення про перейменування вулиці, яка веде до аеропорту, на вулицю Леоніда Каденюка. Тепер вже на вулиці Леоніда Каденюка знаходиться міжнародний аеропорт Чернівців імені Л.Каденюка.

31 січня 2023-го у Чернівцях біля початку вулиці вже Леоніда Каденюка зібралися земляки, громадські діячі, сузір’ївці,  шкільні друзі, колеги. Саме щоб вшанувати память першого космонавта, згадати і відзначити перейменування вулиці у цей день п’ятої річниці… . У цю пам’ятну дату на перейменованій вулиці в  його честь  встановили  першу адресну табличку.

Тамара Володимирівна Марусик, проректорка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, розповіла про Героя України, почесного громадянина міста Чернівці, щирого патріота України Леоніда Каденюка. Він був першим, хто полетів у космос з українським прапором.  Він був першим і поки що єдиним космонавтом.

Політ Леоніда Каденюка є справжнім проривом для космонавтики незалежної країни. І сьогодні, ми вшановуємо пам’ять про Леоніда Костянтиновича і віримо, що ця постать залишиться в нашій історії, а його досягненнями держава завжди буде пишатися.

Після урочистих заходів вшанування всі попрямувли у Чернівецьку обласну універсальну бібліотеку імені Михайла Івасюка, де відбулася презентація  книги спогадів «ЙОМУ УСМІХАЛИСЯ ЗОРІ» про першого космонавта, Героя незалежної української держави Леоніда Костянтиновича Каденюка. Упорядник книги – Наталія Володимирівна Мельничук, організатор та керівник музею «Буковина – край космічний» при школі Л. Каденюка в с.Клішківці Хотинського району Чернівецької області.

Більше фото з події за посиланням – НОВА ВУЛИЦЯ ЛЕОНІДА КАДЕНЮКА У ЧЕРНІВЦЯХ…

©Тетяна Спориніна,
фото автора і Юрія Козака

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *