«У МОЛИТВІ ЗА УКРАЇНУ» – виставка скульптури Володимир Гамаля

Завтра, 1 лютого о 15 год. у Чернівецькому художньому музеї в рамках виставкового проєкту «Літературно-мистецька Буковина» відбудеться відкриття виставки скульптури Володимира ГАМАЛЯ «У МОЛИТВІ ЗА УКРАЇНУ».

У січні поціновувачі мистецтва мали можливість ознайомитися з експозицією творів В. ГАМАЛЯ, присвяченою образу видатного буковинця Юрія Федьковича. А до відзначення  Дня рідної мови (21 лютого) на нову виставку ми відібрали  близько 20 скульптурних портретів 14-ти славетних українців ХVІІІ – ХХ ст. Особливо уважні відвідувачі виявлять в експозиції портрет одного неукраїнського письменника і зможуть більше дізнатися про ту постать від автора.

На відкритті виставки відбудеться першопоказ круглої скульптури «Молитва за Україну» (2022, дерево, граніт).

До експозиції  ввійшли  8 скульптурних композицій із музейного зібрання та 13 робіт із авторської колекції, які були створені художником у роки незалежності України. Чимало монументальних робіт митця можна побачити на теренах Буковини, а на виставці представлені фото пам’ятників Юрію Федьковичу, Остапу Вільшині та Дмитрові Загулу (власність благодійної організації «Товариство барона фон Гартенберга – Садагура»).

Творам митця властиві складні за змістом композиції, побудовані на глибоких асоціаціях та мистецьких паралелях, довершеність образного втілення думки та технічна майстерність.

Володимиру ГАМАЛЮ у скульптурних творах вдається дуже тонко поєднувати форми реалістичного мистецтва із засадами постмодернізму.

Лариса Курущак, кураторка виставки,   завідувачка відділом науково-освітньої роботи  ЧХМ

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *