«Мати, що оплакує Сина» в центрі Чернівців – на вшанування Небесної Сотні Розпочато архітектурний конкурс на кращий проект «Пієти»

Установлений на Центральній площі Чернівців хрест на знак пам’яті про Героїв Небесної Сотні замінить «Пієта» (архітектурна композиція сцени оплакування Христа Богоматір’ю). Такий пам’ятник уже стояв у Чернівцях в австрійський період. Тепер ти задля увіковічення Героїв Українського Майдану та відновлення історичної і культурної пам’яті про Чернівецький Хрест «Пієту» міський благодійний Фонд «Карітас Буковини» оголосив відкритий конкурс на  створення найкращої проектної пропозиції.

завантаження (1)

Конкурс не обмежує  кількість учасників, професійний рівень яких відповідає вимогам, встановленим умовами конкурсу. До участі в конкурсі запрошуються всі охочі: авторські колективи, професійні митці, скульптори, архітектори.

Проектні пропозиції розглядатимуться з урахуванням таких основних критеріїв: обов’язкова відповідність проектів програмі конкурсу по суті та в частині повноти наданих матеріалів; ідейний образ та художня виразність пам’ятника; найкраще вирішення генерального плану ділянки; просторовий взаємозв’язок пам’ятника із навколишнім середовищем;  професіоналізм подання та інформативність наданих матеріалів.

Матеріали на конкурс подаються і представляються особисто авторами. Журі конкурсу приймає ескізні проекти для участі у конкурсі до 22.08.2014 р. за адресою:

58000, м. Чернівці, вул. Ломоносова 20, БФ «Карітас Буковини».

Для виплати грошової винагороди переможцям організатор конкурсу міський благодійний Фонд «Карітас Буковини» встановлює преміальний фонд: перша премія – 10 тис. грн., друга премія – 8 тис. грн., третя премія – 6 тис. грн.

Детальніше з умовами конкурсу можна ознайомитися на сайті:

http://www.khrest-рieta.com/news/v%D1%96dv%D1%96duvacham/

Довідки з питань проведення конкурсу – за тел.: о.Валерій Сиротюк (0372) 511335; (0372) 559999; (067)2800299; e-mail: tvangel@ukr.net

Чернівецька обласна організація Національної спілки художників України. п. Ігор Хілько. e-mail: khilkoart@mail.ru

 

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *