Худнемо з розумом!

Ще тільки початок літа, але пляжний сезон уже стартував. Сонечко припікає і спонукає нас все більше роздягатися. Всі жінки планети, як і наші чарівні чернівчанки, подумки вже на річці або на березі моря, а не в душному приміщення офісу. На порядку денному питання, як привести своє тіло в гарний привабливий вигляд, щоби покрасуватися підтягнутими формами не тільки на вулицях міста, а й, в першу чергу там, де цього вимагає звичай, на пляжі. Головне підійти до його вирішення з розумом, відповідальністю і розсудливістю, щоби не нашкодити ані фігурі, ані здоров΄ю.

xx
Фундаментом для красивого тіла, шкіри і хорошого самопочуття є відмова від шкідливих звичок, регулярні фізичні навантаження, поживна їжа і хороший сон. Як ніхто інший, про здоровий спосіб життя найкраще знають люди, які дотримуються цього, практикують і перебувають у постійному русі. Сьогодні вони діляться з нами найпростішими рекомендаціями, які можуть нам допомогти в отриманні бажаних результатів.
Для того, щоб не лише схуднути, а й підтримувати себе у хорошій формі потрібні не лише фізичні навантаження, а й правильне збалансоване і раціональне харчування. Спортсмени рекомендують їсти не менше шести разів на день маленькими порціями. День найкраще починати з вівсяних висівок, вживати якомога більше білкових продуктів, а разовий прийом їжі повинен складатися із порції, яка б помістилися на одній нашій долоні. Потрібно виключити зі свого раціону газовані солодкі напої та алкоголь, пити лише натуральні соки, якомога більше води (2-3 л на день). Найбільше води слід випивати у першій половині дня. В жодному разі не можна пропускати сніданок, організм потрібно підживлювати корисною їжею ще з самого ранку, а от на ніч краще не переїдати. Останній прийом їжі бажаний за 2-3 год. до сну. Він повинен включати в себе їжу, яка швидко засвоюється організмом (стакан кефіру, творог, курячий бульйон, яблуко, трав΄яний чай і таке інше). Одним з найпопулярніших і найуживаніших методів схуднення є дієта. Проте, однозначної думки щодо її ефективності ще й досі не існує.

Разовий прийом їжі повинен складатися з порції, яка помістилася б на одній нашій долоні.

– Дієта – це поганий спосіб для схуднення. Він має свої плюси і мінуси. Найкраще, що може бути – це збалансоване харчування і правильні фізичні навантаження, які підбираються для кожної людини окремо, зважаючи на стан її здоров΄я, в першу чергу. Людям, які хочуть схуднути потрібно, насамперед, набути хорошу звичку важитися щодня, бажано це робити вранці. Також не менш важливим є вимірюванні своїх об΄ємів, зокрема талії. Якщо ви вже визначилися із тим, які саме фізичні навантаження вам підходять, одразу починайте діяти. У цій справі важлива наполегливість і систематичність, тільки тоді можна отримати хороший результат. Найкраще займатися у першій половині дня. Якщо ви обираєте тренажерний зал, то займатися потрібно не менше 2 годин на день, поєднуючи кардіо-навантаження із силовими – каже Ніколета Байка, чемпіонка Чернівецької області з пауерліфтингу.
Для того, щоб схуднути потрібен певний час. Комусь його потрібно більше, а комусь менше. Це залежить від стану здоров΄я людини, генетики, віку, статі та інших параметрів. Наприклад, дівчатам-підліткам худнути легше і вони можуть досягти бажаних результатів за короткий час, якщо займаються регулярно. Старшим за віком людям худнути важче, але це можливо, просто для цього потрібно більше часу. Є багато хороших способів для того, щоб схуднути.

Дієта – це поганий спосіб для схуднення.

Активний спосіб життя – це загалом основа нашого здоров’я, доброго самопочуття, а також зовнішнього вигляду. Людина здорова зсередини і зовні матиме привабливий вигляд. Для тих, хто ніколи спортом не займався, краще всього підійде біг, який можна чергувати з ходьбою. Для людей поважного віку – ходьба. Я особисто поєднувала протягом життя і біг, і танці, і аеробіку. Хочу сказати, що все це в комплексі приносить дуже хороші результати. Аеробікою, наприклад, потрібно займатися три рази на тиждень по 50-55 хв., не більше і не менше. Інтервал між заняттями повинен становити 48 год. Саме протягом цього часу відновлюються м’язи, а робота над тілом у такий спосіб приносить результат. Два рази на тиждень цим видом тренувань можуть займатися тільки ті, хто вже давно це освоїв і просто хоче підтримувати себе у хорошій формі. Ранкові пробіжки і гімнастика – це, дійсно, те, що приносить гарні результати і допомагає бути завжди у хорошій формі, але тільки за умови хорошого збалансованого харчування. Від харчування взагалі залежить 70 % успішного результату, а фізичні навантаження лише прискорюють його досягнення – розповідає Людмила Паночевна, інструктор з аеробіки.
Не тільки спортсмени, а й лікарі-дієтологи радять мрійникам про «ідеальну фігуру» відмовитися від шкідливих звичок, пити багато соків і негазованої води протягом дня, смажену їжу замінити на ту, яка приготована на пару, цукор на його замінник фруктозу, а солодощі на сухофрукти і мед. Так ви позбудетеся не лише зайвих сантиметрів на своїх стегнах, щічках і талії, а й зможете помилуватися гарним кольором своєї шкіри, поправити здоров’я, оминувши безліч недуг.
Іванна БОРОДАЧ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *