Громадська рада при ЧОУЛМГ просить Фищука та Мунтяна визначитися щодо передачі лісгоспів у концесію, що зруйнує лісову галузь

Довідка: Конце́сія – це договір про передачу природних багатств, підприємств, інших господарських об’єктів, що належать державі чи територіальній громаді, у тимчасову експлуатацію іншим державам, іноземним фірмам, приватним особам.

Громадська рада при Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства на своєму останньому засіданні визнала за нагальну необхідність звернутися до голови Чернівецької облдержадміністрації Олександра Фищука та голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна стосовно негативних наслідків передачі в концесію державних лісогосподарських підприємств.

Відповідні листи за підписом голови Громадської ради Івана Федорійчука зареєстровані у названих органах виконавчої та представницької влади краю.

«4 липня 2017 року на урядовому засіданні першим заступником міністра економіки України Максимом Нефьодовим проголошена новина, яка стала справжнім сюрпризом для усіх учасників лісового сектору, – йдеться у зверненні Громадської ради. – Мінекономрозвитку готує передати в концесію 333 державних лісогосподарських підприємства й планує розробити нову концепцію управління ними.

При цьому жодним чином до громадськості та усіх зацікавлених сторін не доведені позитивні та негативні сторони такого рішення, а також як його планують реалізувати.

На думку членів Громадської ради, такі рішення можуть негативно вплинути на стан лісового господарства регіону й держави в цілому, призвести до ліквідації державних підприємств, звільнення та подальшої втрати кваліфікованих фахівців галузі, впровадження неефективного механізму лісокористування, врешті, до соціальної напруги.

Враховуючи викладене, просимо здійснити вивчення економічної та соціальної доцільності такого рішення для Буковини із залученням відповідних фахівців та представників громадськості. Результати вивчення винести на затвердження обласною радою», – повідомила прес-служба Чернівецького обласного управління лісо-мисливського господарства.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *