Риболовля правоохоронців: одні ловлять – інші відпускають

Іноземні спостерігачі порівнюють зусилля нашої правоохоронної системи з риболовлею: зловили, поміряли, випустили. Адже суд випускає на волю крадіїв-рецидивістів і виправдовує шахраїв. Ось що повідомив відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

Організовану злочинну групу буковинські поліцейські затримали наприкінці минулого року. На рахунку злодіїв понад десяток квартирних крадіжок у Чернівцях. За 2 місяці вони заволоділи майном чернівчан на суму понад мільйон гривень. Зловмисники здійснювали крадіжки з помешкань і в інших регіонах України.

До угруповання входило троє жителів столиці, які «за потребою» залучали й інших спільників. Судячи з «арсеналу», що в них вилучили, це справжні кримінальні «профі», раніше неодноразово судимі.

Однак 26 липня цього року Першотравневий райсуд Чернівців повернув прокурору обвинувальний акт на «доопрацювання», хоча 8 серпня закінчився  строк тримання під вартою 2-х членів цієї злочинної групи. Третій фігурант, жінка – співорганізатор злочинів – наразі перебуває в розшуку, її місцезнаходження досі невідоме. Поліцейські занепокоєні звільненням злочинців з-під варти.

І такі випадки не поодинокі. Той же Першотравневий райсуд Чернівців виправдав усіх 4-х членів організованої злочинної групи, яка здійснювала шахрайства в особливо великих розмірах.

Поліцейські установили: попередньо розробивши план дій та розподіливши між собою ролі, шахраї організували у Чернівцях діяльність фінансової піраміди – горезвісної «МММ», відкривши офіси у самісінькому центрі Чернівців. Обіцяючи своїм жертвам високі відсоткові ставки, шахраї видурили в довірливих буковинців майже 1,5 млн грн. Кількість потерпілих у цій справі – понад 90. Та незважаючи на всі докази слідчих, розміри збитків та кількість потерпілих, 28 липня цього року суддя виправдав усіх обвинувачених.

Така «гуманність» суду до злочинців навряд чи спонукатиме їх до чесного способу життя. Впевнені у своїй безкарності, вже невдовзі вони знову порушать закон. І, на жаль, їхньою жертвою може стати будь-хто з нас. В тому числі і сам суддя – як показали нещодавні події в Чернівцях.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *