Експорт українських харчів до ЄС від початку нинішнього року зріс майже на 70%

Від моменту, коли в Україні стартував режим Зони вільної торгівлі, експорт українських харчів до країн ЄС зріс на 68%, на тлі того, що загалом експорт з України до ЄС зріс на 7%. Активно використовуються квоти на традиційні для українського експорту м’ясо птиці вершкове масло, сухе молоко. Про це повідомив у ексклюзивному інтерв’ю УНІАН перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку Степан КУБІВ.
Він повідомив також, що українські експортери отримали до 30 тисяч сертифікатів EUR.1 для оформлення вивезення товарів з України за стандартами ЄС, а 86 підприємство отримали статус уповноваженого експортера, що надає їм право експортувати продукцію в ЄС без отримання сертифіката.

Загальна вартість українського харчового експорту до ЄС оцінюється у майже $8 млрд.

За відомостями Держстату, дефіцит зовнішньої торгівлі в Україні за січень-квітень 2016-го становив $880,7 млн, хоча за аналогічний період  2015-го баланс зовнішньої торгівлі було зведено із профіцитом на рівні $42,4 млн.  Хоча обсяг експорту товарів саме до країн ЄС зріс до $4,315 млрд і становив 39,9% у загальному обсягу експорту. Водночас імпорт товарів з країн ЄС за цей час зріс до $5,241 млрд і склав 44,8% у загальному обсягу імпорту.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *