Деякі продукти можна їсти тільки у конкретний час.

І перелік вас здивує

Чимало корисних продуктів можуть завдавати нам шкоди тільки через те, що їх споживаємо у неправильний час. Отож про те, які продукти та якої пори доби варто їсти.

*Шоколад. Уранці кілька шматків шоколаду забезпечать ваш організм дозою антиоксидантів, які уповільнюють старіння та покращують роботу серця. А от після обіду його краще не їсти: організм починає переробляти шоколад на жир.

*М’ясо. Його треба їсти вдень, тоді залізо, що міститься в м’ясі, поповнить клітини киснем, це зміцнить імунітет і додасть сил. Увечері ж від м’яса утримайтеся, бо для його перетравлення організму потрібно щонайменше 5 годин – відтак ви ускладните роботу травної системи.

*Горіхи. Вони принесуть користь з’їденими під час пізнього сніданку. Тоді вони добре засвоюються, поповнюють запаси омега-3. А це, своєю чергою, підтримує роботу кровоносних судин та нормалізує дихання. Однак, якщо їсти горіхи ввечері,всі калорії з них перетворяться на жирову тканину.

*Апельсини. Їх корисно їсти після обіду,< тоді вони покращують обмін речовин і тонізують. А от апельсиновий сік на сніданок, попри загальну практику, є шкідливим: він подразнює слизову шлунка і може спровокувати гастрит.

*Гречка. Краще за все гречану крупу їсти на обід: у її складі є вуглеводи, для перетравлення яких організм залучає вже відкладені ресурси з жирової тканини. А от увечері ваша травна система може не впоратися із гречкою, цієї пори від крупи краще відмовитися.

*Макарони. Вживайте їх у першій половині дня: вони містять клітковину, що очищує організм від токсинів і шлаків. Для вечора така їжа буде занадто калорійною.
*Кабачки. Як не дивно, але кабачки найбільш корисні саме ввечері: вони добре очищують кишечник, особливо якщо у вас був ситний обід. А от вранці їх краще не їсти: кабачок має сечогінний ефект і може спричинити зневоднення.

*Помідори. Вранці вони позитивно впливають на травлення, покращують роботу шлунка і підшлункової залози. А от на вечерю помідори можуть призвести до застою рідини і спричинити набряки.

*Картопля. Її найкраще їсти вранці: мінерали, що містяться в картоплі, підтримують організм. А от у другій половині дня від картоплі краще відмовитися, бо вона дуже калорійна й важка для травлення.

*Банани. Їх варто їсти на обід, тоді вони покращують травлення і знімають печію. А от увечері банани провокують утворення слизу, що погіршує травлення.

*Кисломолочний сир. Як і кабачки, найкраще їсти його ввечері, тоді він заспокоює травну систему та покращує обмін речовин. Уранці цей продукт призводить до утворення слизу, особливо це загрозливо для тих, хто часто застуджується.

*Яблука. Яблука треба їсти вранці – вони покращують роботу кишечника і виводять канцерогени. На вечерю вони підвищують кислотність шлунка і спричиняють дискомфорт, тож цієї пори від них краще відмовитися.

*Твердий сир. Уранці невеличкі порції твердого сиру запобігають здуттю живота і навіть сприяють зменшенню ваги. Для вечері твердий сир заважкий і його складно перетравлювати.

*Цукор. Цукор можна їсти тільки вранці: задень організм здатен його перетравити. А от ввечері цукор негативно впливає на травлення, погано відбивається на вашій фігурі і може призвести до погіршення сну.

*Рис. Його найкраще їсти наобід: він зарядить організм енергією на другу половину дня. Увечері від рису краще відмовитися, бо він лише призведе до збільшення ваги.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *