Де в Канаді та Америці вам доплачуватимуть за проживання і одруження

«Версії» продовжують шукати затишні місця нашої планети, де можна придбати дешеве житло і знайти роботу. Сьогоднішній екскурс – до розвинутих країн, які ще й  доплачують за проживання на своїх територіях, а також заохочують одруження і народження дітей.

 

1.Ніагарський водоспад, США

Громада Ніагари намагається залучити молоде населення. тож Програма розвитку громади Ніагари пропонує обмеженій кількості студентів, які нещодавно закінчили коледжі та виші, погашення студентського кредиту до 7 тис. доларів. За допомогою програми «Live NF» місто прагне перетворити свій центр в більш привабливе місце для молодих і талановитих фахівців, що бажають тут жити і працювати.

 

2.Манітоба, Канада

Сільський муніципалітет Пайпстоун (провінція Манітоба) пропонує ділянки землі в Рестоне, Пайпстоуне і Сінклері за ціною 8 доларів! А також надає грант в розмірі до 24 900 доларів на будівництво і бізнес. Тут можна отримати значні знижки на землю з умовою забудови протягом року.

За словами ініціаторів, пільга не прив’язана до постійного місця проживання і візи будь-якого виду. Потенційним мешканцям слід врахувати, що багато лотів розташовані поблизу нафтової ділянки на південному заході Манітоби, у канадських преріях. До речі, до Вінніпега звідси 3,5 години їзди потягом.

 

3.Шан-дю-Буль, Франція

У маленькій комуні в Нормандії проживає зовсім близько 380 осіб. Молоді люди продовжують масово виїжджати в пошуках роботи в інші міста і регіони. З цієї причини мер Патрік Мадлен вирішив врятувати своє поселення і виставив ділянки землі площею від 900-1 000 кв. м на продаж за ціною 1 євро за 1 кв. м. за умови побудови будинку протягом одного року. Це принесло Шан-дю-Буль понад 300 пропозицій щодо купівлі землі. Побачивши, що прийом спрацював, влада села Конфлан-сюр-Аній (560 жителів) вчинила аналогічно. І у них теж почали з’являтися нові власники.

 

4.Нью-Хейвен, США

Влада міста Нью-Хейвен в штаті Коннектикут пропонує охочим переїхати комплексну підтримку на суму 80 тис. доларів. Допомога надається у вигляді субсидій для придбання будинку, облаштування його енергозбережними функціями тощо. Цей варіант значно відрізняється від лотів, запропонованих в місцях, віддалених від цивілізації.

В одному з найстаріших міст США розвинена збройова, текстильна, хімічна, нафтова, приладобудівна і годинникова промисловість. Саме тут розташований знаменитий Єльський університет. Такий щедрий бонус приваблює всіх, хто мріяв про кардинальні зміни і кого не лякає місцевий рівень безробіття (7%).

 

5.Місіма, Японія

Село Місіма розташоване в Кагосіма, на трьох островах на північний захід від острова Кюсю. Тут проживають близько 400 осіб, а доїхати сюди можна поромом. До програми залучення входить компенсація витрат на дорогу (до 900 доларів), щомісячна допомога (760 доларів, одруженим – 896, а на кожну дитину йде доплата 90 доларів). На медичну допомогу при пологах і освіту дітей теж виділяють допомогу.

Також кожному “новачкові” дарують корову, але замість неї можна отримати 4 530 доларів. Оренда будинку обходиться приблизно в 180 доларів на місяць. Вимоги до охочих прості: вік – не старше 55 років, ще потрібно бути працьовитим і цінувати сімейні цінності. До речі, влада створила особливий проект, що допомагає самотнім приїжджим влаштувати особисте життя.

 

6.Борміда, Італія

Мер мальовничого села в гірському районі Лігурії, що в Савоне, пообіцяв 2 тис. євро кожному, хто бажає сюди переїхати. Нові мешканці можуть винайняти житло на пільгових умовах – 12-15 євро на тиждень.

Проживаючи тут, можна часто бувати на узбережжі Лігурійського моря, що славиться чистими берегами. Звідси всього 28 км до прибережного Варіготті і 100 км до казкового Портофіно! На сході Лігурії розташований національний парк “Чінкве-Терре” з рукотворними терасами, а неподалік від регіону розташована французька Ніцца.

 

7.Каітангата, Нова Зеландія

Кажуть, у Каітангаті занадто багато робочих місць і дешевого житла. А коли ЗМІ повідомили, що влада містечка заплатить 160 тис. доларів за переїзд, офіс мера завалили запитами. Утім, йдеться не про виплату 6-значної суми, а про пропозицію вигідного пакету з земельною ділянкою і будинком за 165 тис. доларів. Тим часом в сусідньому районі Клутха є понад 1 000 вакансій: від сільського господарства до будівництва.

 

8.Саскачеван, Канада

У канадській провінції Саскачеван студенти вишів можуть отримати відшкодування за платне навчання (3 – 20 тис. доларів). Такі виплати доступні молодим фахівцям, які планують жити і працювати в цьому регіоні найближчі 7-10 років. Сума компенсації залежить від напрямку і курсу навчання. На найбільшу суму можуть претендувати бакалаври.

 

9.Оттенштейн, Німеччина

У невеликій громаді в Нижній Саксонії проживає близько тисячі осіб. При цьому кількість жителів поступово зменшується, оскільки молоді люди переїжджають до міста. Коли початкова школа опинилася на межі закриття, бургомістр громади прийняв рішення про безкоштовну роздачу пристойних земельних ділянок (оцінених в 10 тис. євро) молодим сім’ям з дітьми. Умова одна: нові господарі повинні облаштуватися в Оттенштейні і побудувати протягом 3 років будинок на виділеній землі.

 

10.Острів Матсайкер, Австралія

Якщо ви дивилися фільм “Світло між двох океанів”, то вам легко уявити цей романтичний образ життя. Нещодавно у людей, втомлених від суєти, з’явився шанс. «The Parks and Wildlife Service» розмістила оголошення з пропозицією провести 6 місяців на острові в океані. Реальні пригоди, яскраві види і найпівденніший маяк Австралії!

Заявок чекають від “самодостатніх, здорових людей, що володіють навичками життя далеко від цивілізації”, а перевагу – сімейним або дружнім парам. Майбутніх мешканців відправляють на вертольоті, забезпечують житлом і харчуванням. Потрібно лише обслуговувати маяк, робити метеозведення, стежити за територією.

Підготовано за матеріалами видання «Максимум».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *