2 500 доларів за особу, щоби покинути територію України

На Буковині викрито організаторів незаконної схеми переправлення осіб через держкордон.  Трьом буковинцям повідомлено про підозру. Про це повідомила пресслужба Чернівецької обласної прокуратури.

За даними слідства, житель Вижницького району, заручившись підтримкою своєї цивільної дружини та знайомого, організував незаконне переправлення через держкордон громадян України, яким заборонено покидати територію нашої держави. За грошову винагороду у сумі 2 500 доларів США з особи учасники злочинної групи обіцяли забезпечити безперешкодний перетин кордону. Охочих перетнути державний кордон поза пунктами пропуску доставляли у с. Селятин Вижницького району, звідти забезпечували їхнє транспортне перевезення до лінії розмежування для подальшого пішого переходу до Румунії.

Та 6 квітня, при спробі переправити трьох громадян України – чоловіків  віком від 32 до 44 років, організатора було затримано.

Наразі вирішується питання щодо обрання особам запобіжних заходів.

Досудове розслідування у вказаному провадженні за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернівецькій області та УСР в Чернівецькій області ДСР НП України.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *