Її називають ще сонячною або золотою. І жодний день козаків – найкращих воїнів Європи минулих часів – не обходився без неї, себто без кулеші. Та й нині розумні мами знають, що саме від пшоняної каші залежать не тільки рожеві щічки їхніх малят, бо йдеться про її кровотворну функцію, а й безперебійна робота травного тракту дитини. І не тільки.
Наталя Земна, українська травознавиця, Президентка Товариства природолікування «Зелена планета» особливо виділяє цю кашу в українській кухні. На глибоке переконання пані Наталі, саме завдяки тому, що українці свого часу мало не щодня споживали її, у них практично не траплялися онконедуги.
А ще люди, які полюбляють цю кашу та їдять її кілька разів на тиждень, не мають курячої сліпоти й катаракти. І це ще не все! Найцікавіше попереду.
Пшоняна каша допомагає знищити паразитів в організмі й очистити органи від них, навіть від лямблій у печінці.
Тож насамкінець – рецепт від Наталії Земної.
Щоби позбутися будь-яких гельмінтів, треба звечора залити водою добре промиту столову ложку пшона, а вранці з’їсти його сирим натще, ретельно розжовуючи. І так упродовж 7 днів. Далі зробити перерву на кілька днів і повторити тижневий курс лікування.
Для дітей береться одна чайна ложка пшона.