Вакцина для українців

МОЗ України підписало контракт про постачання вакцин від китайської фармкомпанії Sinovac.Таким чином ми отримаємо 1,8 мільйона доз.

Обійдеться вакцина держбюджету у 504 гривні за кожну дозу. Тож загальна сума, яку заплатить держава, становить 907млн 200 тис.грн. в Україні препаратом від компанії Sinovac Biotech щепитимуть людей з професійної групи ризику. Зокрема тих, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією. Вакцинація буде безкоштовною.
Це – перший прямий контракт України з компанією-виробником вакцини від коронавірусу.
Згідно з умовами договору, першу партію вакцин (700 тисяч доз) поставлять в Україну впродовж 30 днів після офіційної реєстрації в Китаї або одним з компетентних органів ЄС, США, Великої Британії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Ізраїлю, Індії, Мексики чи Бразилії.
Цей договір не стосується механізму COVAX, згідно з яким Україна отримає 16 мільйонів доз вакцин, тож здійснюватиметься окремо.
Вакцина проти коронавірусу від компанії Sinovac: що про неї відомо
Вакцина від Sinovac Biotech називається CoronaVac. Це інактивований препарат, який зберігається при температурі від +2 до +8°C.
Це двокомпонентна вакцина, тож щеплення проводять двічі.
ІІІ фазу клінічних випробувань проводили в Індонезії (1600 пацієнтів, ефективність становила 97%) та Туреччині (1325 пацієнтів, ефективність становила 91%). III фаза клінічних випробувань у Бразилії ще завершується, проміжні результати очікуються 7 січня 2021 року.
На січень наступного року компанія планує отримати дозвіл на застосування препарату в Китаї та інших країнах, а у лютому 2021 року препарат подадуть на прекваліфікацію до ВООЗ.
Туреччина теж ухвалила рішення про закупівлю вакцини проти коронавірусу від компанії Sinovac Biotech. Країна уклала угода на постачання 50 мільйонів доз.
Sinovac Biotech – це найбільша китайська компанія з виробництва вакцин. Щороку вона виготовляє від 300 до 500 мільйонів доз вакцин, які схвалені в 34 країнах світу.

Компанія розробила та вивела на ринок вакцини проти гепатиту А і В, вірусів грипу (враховуючи пташиний) та паротиту, повідомолляє. 24 healthy tv.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *